1. Haberler
  2. Akyurt
  3. Akyurt’ta Traktör ve Tarım Aracı Sürücülerine Trafik Güvenliği Eğitimi

Akyurt’ta Traktör ve Tarım Aracı Sürücülerine Trafik Güvenliği Eğitimi

featured
service

Akyurt İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri, ilçenin kırsal mahallelerindeki traktör ve tarım aracı sürücülerine yönelik “Trafik Güvenliği” konulu eğitimler düzenledi.

Eğitimlerde, traktörlerin devrilme riskine karşı koruma sağlayan ROPS demirinin (Güvenlik Çerçevesi) ve gece gündüz görünürlüğü artıran üçgen reflektör ile sarı ikaz lambası kullanımının önemi vurgulandı. Ayrıca, tarım araçlarının karayollarında nasıl hareket etmeleri gerektiği hakkında bilgiler paylaşıldı.

Akyurt'ta Traktör ve Tarım Aracı Sürücülerine Trafik Güvenliği Eğitimi 1

Trafik Jandarma Timleri, sürücülere özellikle gece etkin bir ışıklandırma sağlayarak arkadan çarpma kazalarını büyük ölçüde önleyen iki adet üçgen reflektörün, tüm traktör römorklarının arkasına takılmasının hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Eğitim esnasında kontrollerde karşılaşılan bozuk reflektörler yenileri ile değiştirilirken, karayollarında seyreden traktör ve biçerdöverlere yönelik kontrollerin devam edeceği ifade edildi.

Akyurt’ta Traktör ve Tarım Aracı Sürücülerine Trafik Güvenliği Eğitimi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.