1. Haberler
  2. Akyurt
  3. Akyurt Belediyesi Beyazıt’ta Ruhsat Veremiyor! 10 Yıllık İhmal

Akyurt Belediyesi Beyazıt’ta Ruhsat Veremiyor! 10 Yıllık İhmal

featured
service

Akyurt Beyazıt Mahallesi’nde bir vatandaşa ait kaymakamlık yanındaki arsa yıllar önce ‘Resmi Kurum Alanı’ olarak ayrıldı. Ancak yıllar geçmesine rağmen kamulaştırma yapılmayan ve resmi kurum inşaa edilmeyen arsanın sahibi, mağduriyetinin giderilmesi için belediyeye başvuruda bulundu. Sorun çözüme kavuşmayınca konu mahkemeye taşındı. Yaklaşık 10 yıllık bir sürecin ardından mahkeme, 2024 yılının Mart ayında imar planını iptal etti. İptalin ardından Akyurt Belediyesi, Beyazıt Mahallesi’ndeki inşaat projeleri için ruhsat vermeyi durdurmak zorunda kaldı.

Resmi Kurum Alanı olarak ayrıldığı için gayrimenkulü üzerinde tasarruf yapma yetkisi bulunmayan arsa sahibi, 2014 yılında Akyurt Belediyesi’ne başvuruda bulunarak arsasının kamulaştırılması veya ticaret/konut alanı olarak yeniden düzenlenmesini istedi. Konunun belediyeye verilen dilekçe ile çözüme kavuşmaması üzerine vatandaş, yargıya başvurdu.

1/5000’lik plan bulunmadığı ortaya çıktı! Belediye ruhsat veremiyor

Yıllar süren mahkemenin ardından dikkat çeken bir başka konu ortaya çıktı. Söz konusu alanda 1/5000’lik imar planı bulunmadığı gerekçesiyle 1/1000’lik imar planını da mahkeme iptal etti. Mahkemenin almış olduğu karar üzerine Beyazıt Mahallesi’nde yapılaşma durma noktasına geldi, şimdi belediye inşaat projeleri için ruhsat veremiyor. 10 yıl boyunca süren ihmal, hem müteahhitleri hem de diğer arsa sahiplerini mağdur etti.

Sorun Nasıl Çözüme Kavuşacak?

Beyazıt Mahallesi’ndeki imar sorununun çözümü için Akyurt Belediyesi’nin imar planında revizyon yapması bekleniyor. Revizyon sürecinin ardından Akyurt Belediye Meclisi’nin karar alması ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin de onay vermesiyle birlikte bölgedeki inşaat projeleri yeniden başlayabilecek.

Akyurt Belediyesi Beyazıt’ta Ruhsat Veremiyor! 10 Yıllık İhmal
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.