1. Haberler
  2. Yerel
  3. Akyarlar’da Kadın Meclisi Kuruluyor: Kadınlar Sorunlarının Çözümünde Söz Sahibi Olacak

Akyarlar’da Kadın Meclisi Kuruluyor: Kadınlar Sorunlarının Çözümünde Söz Sahibi Olacak

featured
service

Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Akyarlar Mahallesi Kadın Meclisi’nin kurulması için çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda, Akyarlar Muhtarı İsmihan Ulutaş’ı ziyaret eden yetkililer, mahallede kadınların toplumsal sorunların çözümünde aktif rol alacağı Kadın Meclisi için yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği (BKD) ile proje ortaklığında yürütülen “Bodrum’dan Türkiye’ye Kadınlar, Eşitlikçi ve Şiddetsiz Kentini Yaratıyor” çalışması çerçevesinde, Akyarlar Mahallesi Kadın Meclisi de Bodrum’un yerel kadın dayanışması ağına katılıyor. Bodrum merkez ve diğer mahallelerde kurulan kadın mahalle meclisleri, kadınların eşitlikçi bir yaşam için güç birliği yapmalarını sağlıyor. Bodrum Belediyesi’nin bu çalışmayla oluşturmayı hedeflediği “Ortak Kadın Mahalle Meclisleri Politika Belgesi” ile kadınların kente dair söz sahibi olmaları amaçlanıyor.

Akyarlar’da Kadın Meclisi Kuruluyor: Kadınlar Sorunlarının Çözümünde Söz Sahibi Olacak 1

Akyarlar Mahallesi Kadın Meclisi, 31 Ekim 2024 Perşembe günü saat 13.00’te Akyarlar Çok Amaçlı Salon’da düzenlenecek toplantıyla kurulacak. Bölgedeki kadınların katılımıyla gerçekleştirilecek bu toplantıda, kadınlar mahallenin sorunlarını birlikte tartışacak ve çözüm yolları arayacak.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, kadınların mahallelerde daha görünür olması gerektiğini vurgularken, projeye dair düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Bodrum’dan Türkiye’ye Kadınlar, Eşitlikçi ve Şiddetsiz Kentini Yaratıyor” çalışması kapsamında yürütülen çalışmaları değerlendirerek kadınların işte, evde, mahallede; hayatın her alanında söz sahibi olmasının önemine vurgu yaparak, “Eşitlikçi ve şiddetsiz bir kent yaratmak hedefiyle yapılan çalışmalar kapsamında her mahallede kadınların söz sahibi olması, yerel çalışmalara katılmasını önemsiyoruz. Mahalle meclislerini kurarak kadınları daha görünür kılmak ve yapılan çalışmalarda onların aktif rol almasını sağlamak en büyük amacımız. Kentin menfaatine yapılan çalışmalarda kadınların da yer alması ve deneyim paylaşım toplantıları ile kentin geleceğine kadınların yön vermesini istiyoruz.”

Akyarlar’da Kadın Meclisi Kuruluyor: Kadınlar Sorunlarının Çözümünde Söz Sahibi Olacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.