1. Haberler
  2. Spor
  3. Aksaray’da 300 bisikletçi şampiyonluk için yarıştı

Aksaray’da 300 bisikletçi şampiyonluk için yarıştı

featured
service

Mehmet UZEL / AKSARAY (İGFA) – Aksaray, 21-23 Haziran tarihlerinde Türkiye Bisiklet Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Aksaray Valiliği himayesinde Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi Fatih Şahin koordinatörlüğünde gerçekleşen şampiyonaya yaklaşık 300 sporcu katıldı. Ülkemizin gelecekteki şampiyon adaylarından U19, U23 ve Elit kategorilerinde yer alan erkek ve kadın sporcular, kıyasıya mücadele ettiler.

Şampiyona dört farklı yaş grubunda düzenlendi ve sporcular kendi kategorilerinde yarıştılar. Erkeklerde; U19 kategorisi 96 km, U23 kategorisi 142 km ve Elit Erkekler kategorisi ise zorlu 154 km’lik parkurda yarıştı. Kadınlar kategorisinde ise Elit bayanlar 74 km, U19 55 km, U17 40 km ve U15 yaş grubu genç sporcular 35 km uzunluğundaki parkurlarda kuvvet ve hızlarını test ettiler.

Yarışlar, Aksaray’ın sembol noktalarından biri olan İl Özel İdaresi önünden start aldı ve Nevşehir yolunu takip ederek Yalmanlar köyü dönüşünden geçti. Sporcular, Balcılar kasabasından dönerek aynı noktada mücadeleyi tamamladılar. Aksaray şehir merkezinden geçen özel parkur, bisiklet severler için adeta bir festival havası yarattı ve sporcuların yanı sıra bisiklet tutkunu seyircilere de unutulmaz anlar yaşattı.

Aksaray’da 300 bisikletçi şampiyonluk için yarıştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.