1. Haberler
  2. istanbul
  3. AKOM’dan İstanbul İçin Sağanak Yağış Uyarısı

AKOM’dan İstanbul İçin Sağanak Yağış Uyarısı

featured
service

İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracak kuvvetli sağanak yağışlar için AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) vatandaşları uyardı. Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar devam etmesi beklenen yağışların, zaman zaman kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde il genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları ise en düşük 18°C, en yüksek 25°C civarında seyredecek.

AKOM’dan Kritik Yağış Uyarısı

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, İstanbul genelinde etkili olacak sağanak ve gök gürültülü yağışlara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Yağışların yer yer kuvvetli (15-35 kg/m2) şekilde etkili olacağı belirtilirken, özellikle kuzey bölgelerdeki Karadeniz kıyılarında yağış miktarının daha yüksek seviyelere (40-70 kg/m2) çıkabileceği bildirildi. Bölgesel olarak başlayan yağışların akşam saatlerinden itibaren tüm il genelinde yayılacağı ve kuvvetini artıracağı tahmin ediliyor.

Karadeniz Kıyısında Çok Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Şehir genelinde gün içinde hava sıcaklıklarının 19°C civarında seyrettiği ve özellikle Çatalca ile Silivri’nin kuzey bölgelerinde kısa süreli kuvvetli sağanak yağışların görüldüğü belirtildi. AKOM’dan yapılan açıklamaya göre, şehir merkezinde yağışların kuvvetli (20/40kg/m2), Karadeniz kıyısında ise çok kuvvetli (40/70kg/m2) olacağı öngörülüyor. Sıcaklıklar ise bölgelere göre 20-23°C arasında değişecek ve serin bir hava etkili olacak.

Sonbahar Yağmurları Sel Tehlikesi Getiriyor

Sonbahar yağmurlarının, kara ile deniz suyu sıcaklık farkından dolayı şiddetini artırabileceğine dikkat çekiliyor. Bu nedenle sel ve taşkın tehlikesine karşı vatandaşların tedbirli olması istendi. Yetkililer, Aralık ayına kadar devam edecek sonbahar yağmurlarının bu tür olaylara zemin hazırlayabileceğini vurguladı. Deniz suyu ile hava sıcaklıklarının dengeye gelmesi beklenen bu süreçte, yağış miktarlarının yüksek seyretmesi olası.

İstanbul’da hava sıcaklıklarının 21 Eylül’e kadar mevsim normallerine yakın ya da 1-3°C altında, 22-30 Eylül arasında ise normallerin 1-3°C üzerinde seyretmesi bekleniyor. Yetkililer, hava durumu konusunda vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyararak, gerekli tedbirlerin alınmasını tavsiye etti.

AKOM’dan İstanbul İçin Sağanak Yağış Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.