1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ahu Tuğba’nın Cenazesi İçin Kritik Gelişme: Otopsi Nihayet Gerçekleşti

Ahu Tuğba’nın Cenazesi İçin Kritik Gelişme: Otopsi Nihayet Gerçekleşti

featured
service

Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Ahu Tuğba’nın 1 Eylül’de Miami’deki evinde hayatını kaybetmesinin ardından cenazesi, otopsi sürecinin uzaması nedeniyle 14 gündür morgda bekletiliyordu. KOAH hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren Tuğba’nın ölüm raporu çıkmadığı için cenazesi Türkiye’ye getirilemiyordu. Ancak sonunda, ABD’li senatörlerin devreye girmesiyle birlikte otopsi süreci başlatıldı.

Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik Calvin, ünlü ses sanatçısı ve magazin yazarı Onur Akay’a süreci anlattı ve annesinin otopsiye alındığını belirtti. Akay, açıklamasında şu sözlere yer verdi:  “Sevenlerinin Ahu Tuğba’ya hâlâ son görevini yapamaması bizleri derinden üzmüştü. Dün, Ahu Tuğba’nın kızı çok sevdiğim Anjelik Calvin’le konuştum. Yetkili müfettiş kişisel egoları yüzünden ölüm raporu vermemekte direnmişti. Anjelik, otopsi için yetkili müfettişi Amerika Birleşik Devletleri Senatörü Marco Rubio’ya şikâyet etti ve çok şükür 14 gün sonra Ahu abla otopsiye alındı ve şu an otopside. Anjelik çok zor günler geçirdi, ‘Anneciğim morgda yatıyor benim kalbim kanıyor. Uyuyamıyorum. Allah’a olan inancım beni tutuyor. Dik duruyorum ama kalbim kanıyor.’ demişti. Şu an Ahu Tuğba’nın ölüm raporu ve kızı Anjelik Calvin’in pasaportu bekleniyor. Kısa sürede inşallah cenaze töreni tarihini sizlere duyuracağım.” ifadelerini kullandı.

Onur Akay, Anjelik Calvin’in, Florida senatörlerine kadar ulaşarak durumu çözüme kavuşturduğunu da şu sözlerle paylaştı: “Sonunda annem otopsiye alındı Onur abiciğim. Çünkü yetkili müfettişi üst mecralara şikâyet ettik ve süt dökmüş kedi gibi aradı. Florida senatörlerine kadar arattım. Arattığımız senatörün biri Marco Rubio… Şu an ölüm raporunu ve benim pasaportumu bekliyoruz.”

Ahu Tuğba’nın cenaze töreni için ölüm raporunun çıkması ve gerekli belgelerin tamamlanması bekleniyor. Sevenleri, cenazenin Türkiye’ye getirilmesiyle birlikte son görevlerini yerine getirebilecek.

Ahu Tuğba’nın Cenazesi İçin Kritik Gelişme: Otopsi Nihayet Gerçekleşti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.