1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buluyor

featured
service

Çankaya Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği 1. Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu. Edebiyat alanında ünlü şair ve yazar Ahmet Telli, müzik alanında ise genç piyanist ve akademisyen Can Çakmur, bu prestijli ödülün sahibi oldu. Ödüller, 11 Ekim’de Çankaya’da düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Edebiyat Ödülü Ahmet Telli’ye

1 Ekim’de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde toplanan seçici kurul, edebiyat alanında ödülün Ahmet Telli’ye verilmesine oy birliği ile karar verdi. Aydın Çubukçu, Ali Cengizkan, Oğuz Demiralp, Yekta Kopan ve Fahri Özdemir’den oluşan kurul, gerekçeli kararlarında Ahmet Telli’nin edebi duruşuna ve Ahmet Say ile olan dostluğuna vurgu yaptı. Kurul, Telli’nin şiirinin özgürlük, adalet ve vicdanı temel alan referanslarını öne çıkararak şunları belirtti:

“Şiirinin referanslarını özgürlük, adalet ve vicdan olarak belirleyen Ahmet Telli, özgürlüğü evrensel, adaleti toplumsal ve sınıfsal, vicdanı bireysel olarak düşünür ve öyle özümser. 60 yıla yaklaşan dev şiir geçmişiyle ‘Buradayım Sözümde’ diyen Ahmet Telli’ye Edebiyat Alanında ilk Ahmet Say Ödülü’nü oybirliği ile sunmanın onurunu yaşamaktayız.”

Müzik Ödülü Genç Piyanist Can Çakmur’a

Müzik alanında ise ödül, kariyerinin genç yaşında uluslararası başarılara ulaşan piyanist Can Çakmur‘a layık görüldü. Fazıl Say, Görgün Taner, Kadir Dursun, Bülent Evcil ve Çağatay Akyol’dan oluşan müzik alanı seçici kurulu, Çakmur’un elde ettiği başarılara vurgu yaparak şu açıklamayı yaptı:

“Piyanist Can Çakmur, dünyanın her yerinde başlayan konser kariyeri ve yaptığı albümlerin yarattığı yankı ile genç nesil müzisyenlerimiz arasında çok parlak bir noktaya ulaştı. Ahmet Say müzik ödülünün ilkini ona vermeyi jürimiz oy birliği ve büyük mutlulukla istedi. Onur duyarak bu karara vardık.”

11 Ekim’de Tören

11 Ekim Cuma günü saat 19.00’da Ankara MEB Şura Salonu’nda düzenlenecek ödül töreninin sunuculuğunu Yekta Kopan üstlenecek. Geceye, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve soprano Seda Kırankaya da bir konserle eşlik edecek. Fazıl Say, gecede yeni bestelediği eserlerin dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Törende ayrıca, ödül alan sanatçılara Heykeltraş Metin Yurdanur tarafından tasarlanan özel ödül heykelciği de takdim edilecek.

Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buluyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.