1. Haberler
  2. Yerel
  3. Adana Büyükşehir Belediyesi’nden Dünya Kız Çocukları Günü’ne Özel Eğitim Programı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nden Dünya Kız Çocukları Günü’ne Özel Eğitim Programı

featured
service

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla farkındalık yaratmak ve kız çocuklarının güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla eğitim programı düzenledi. Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitimde, 13-14 yaş aralığındaki toplam 140 kız çocuğuna çeşitli konularda bilgilendirme yapıldı.

Eğitim iki oturumda gerçekleştirildi. İlk oturumda, hemşire, rehberlik ve psikolojik danışmanlardan oluşan meslek elemanları, 13 yaş grubundaki 70 kız çocuğuna ergenlik dönemi ve regl süreciyle ilgili interaktif bir eğitim verdi. Bu oturumda genç kızlara, ergenlik sürecini daha iyi anlamaları ve kendilerini rahat hissetmeleri için gerekli bilgiler aktarıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nden Dünya Kız Çocukları Günü’ne Özel Eğitim Programı 1

İkinci oturumda ise klinik psikolog ve sosyal çalışmacılar, 14 yaş grubundaki 70 çocuğa toplumsal cinsiyet eşitliği ve çocuk hakları konularında farkındalık kazandırmayı hedefleyen bir eğitim sundu. Katılımcılara, toplumsal cinsiyet rolleri, hak ve sorumluluklar konusunda kapsamlı bilgiler verildi. Eğitimlerde genç kızların hem fiziksel hem de toplumsal gelişimlerinin desteklenmesi amaçlandı.

Oturumların sonunda, çocuklara eğitimin konularını pekiştiren bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nden Dünya Kız Çocukları Günü’ne Özel Eğitim Programı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.