1. Haberler
  2. ANKARA
  3. ABB Yapracık’a Yeni Sosyal Yaşam Merkezi Kazandırıyor

ABB Yapracık’a Yeni Sosyal Yaşam Merkezi Kazandırıyor

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Etimesgut ilçesine bağlı Yapracık Mahallesi’nde inşasına başladığı ‘Sosyal Yaşam Merkezi’ projesinde çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bölge halkının sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak olan 7 bin 700 metrekarelik modern tesisin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde sosyal, kültürel ve eğitsel hizmetler sunan merkezlerin sayısını artırmaya devam ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Yapracık Mahallesi’nde yapımına başladığı Sosyal Yaşam Merkezi’nde yoğun bir tempoyla çalışıyor.

“Hayata Kolaylık ve Değer Katan Projelerimiz Sürüyor”

Yapracık Mahallesi’ne daha önce bir Aile Yaşam Merkezi kazandıran Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu kez de kapsamlı bir Sosyal Yaşam Merkezi inşa ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın yıl sonuna kadar bitirmeyi planladığı merkez, geniş yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla dikkat çekiyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sosyal belediyecilik anlayışımızla, hayatın her alanına kolaylık ve değer katan projelerimiz sürüyor. Fen İşleri Dairemizin; Etimesgut ilçesi Yapracık Mahallesi’nde inşasına başladığı ‘Sosyal Yaşam Merkezi’nin yapım çalışmalarında sona doğru yaklaşılıyor. 7 Bin 700 metrekarelik alana sahip merkez; yeşil alanları, otopark, 210 kişilik konferans salonu, sergi salonu, amfi tiyatro, 100 kişilik kütüphane, kişisel gelişim kursları, atölye ve etüt sınıfları ile bölge halkına hizmet vermeye hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

Çalışmalar Yıl Sonuna Kadar Tamamlanacak

Toplam 7 bin 700 metrekarelik alanda yükselen tesisin dört katlı olacağı ve bölge halkına geniş kapsamlı hizmetler sunacağı belirtiliyor. Proje kapsamında 36 araç kapasiteli açık ve kapalı otopark, 210 kişilik konferans salonu, sergi salonu, amfi tiyatro, kütüphane, kişisel gelişim kursları atölyeleri ve etüt sınıfları yer alacak.

Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı Denetim Görevlisi İnşaat Mühendisi Yasin Yanık, inşaatın detaylarına ilişkin şu bilgileri paylaştı: “210 kişilik bir konferans salonumuz, 36 araç kapasiteli otoparkımız bulunuyor. Sosyal donatı alanları içerisinde çeşitli eğitim, seminer ve konferansların verileceği salonlar mevcut. Ayrıca merkezimiz, 2 bin 500 metrekarelik bir yeşil alanla çevrili. Merkezimizin bu yılın sonunda tamamlanması hedefleniyor. Elimizden geldiği kadar hızlı hareket etmeye çalışıyoruz.”

ABB Yapracık’a Yeni Sosyal Yaşam Merkezi Kazandırıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.