1. Haberler
  2. Gündem
  3. 8 Organize Suç Örgütüne Operasyon: 95 Şüpheli Yakalandı

8 Organize Suç Örgütüne Operasyon: 95 Şüpheli Yakalandı

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 8 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyonun detaylarını paylaştı. Yerlikaya, “KUYU-32” ve “KUYU-33” adı verilen bu operasyonlarda 95 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Operasyonlar, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Sakarya, Gaziantep, Bursa ve Siirt illerinde Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde gerçekleştirildi. İzmir’de Erkan Bulu, Kahramanmaraş’ta Vahdettin Yardım, Konya’da Mehmet Elagöz Bildik, Sakarya’da Selçuk Delikara ve İhsan Astam, Gaziantep’te cezaevinde bulunan Cuma Ali Dursun, Bursa’da yurtdışında tutuklu olarak bulunan B.G., ve Siirt’te cezaevinde bulunan Rıdvan Dündar’ın liderliğini yaptığı örgütlere yönelik operasyonlar sonucunda, 95 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda suç örgütü üyelerinin, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Nitelikli Yağma, Kasten Öldürmeye Teşebbüs, Tehdit, Tefecilik, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet gibi birçok suçtan soruşturma kapsamında oldukları bildirildi.

Çok Sayıda Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi

Operasyonlar sırasında, 24 ruhsatsız tabanca, 11 ruhsatsız tüfek, 1 otomatik tabanca, 9 kesici ve delici alet, çeşitli miktarda uyuşturucu madde ve çok sayıda çek-senet ele geçirildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve operasyonu başarıyla gerçekleştiren emniyet güçlerini tebrik ederek, “Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökerteceğiz” ifadelerini kullandı.

8 Organize Suç Örgütüne Operasyon: 95 Şüpheli Yakalandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.