1. Haberler
  2. İzmir
  3. 8 Eylül’de İzmir’de Maraton Var! Ulaşımda Hangi Hatlar Etkilenecek?

8 Eylül’de İzmir’de Maraton Var! Ulaşımda Hangi Hatlar Etkilenecek?

featured
service

İzmir, 8 Eylül Pazar günü 12. Uluslararası 9 Eylül Yarı Maratonu’na ev sahipliği yapacak. Maraton, sabah saat 07.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak ve İnciraltı Spor Tesisi yanından dönülerek tekrar Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. Yarış nedeniyle şehirde bazı ulaşım düzenlemeleri yapılacak.

Organizasyonun etkisiyle, 04.00-12.00 saatleri arasında bazı ESHOT hatlarında güzergâh değişiklikleri olacak.

8 Eylül’de İzmir’de Maraton Var! Ulaşımda Hangi Hatlar Etkilenecek? 1

ESHOT Hatlarında Düzenlemeler

  • 486 ve 945 numaralı hatlar: Bu hatlar, mevcut güzergâhlarını takip ederek Fahrettin Altay Meydanı’ndan dönüş yapacak ve ring hat olarak hizmet verecek. 486 numaralı otobüs, İnciraltı Yeni Son Durak, İnciraltı Parkı, İnciraltı, Başak, İnciraltı Karakolu, Dokuz Eylül Deniz Bilimleri, İnciraltı Bakü Bulvarı, Engelli Eğitim Merkezi, Üçkuyular İskele Son Durak ve Adnan Saygun Sanat Merkezi duraklarına hizmet veremeyecek. 945 numaralı otobüs ise Üçkuyular İskele Son Durak alanına giremeyecek.
  • 311 numaralı hat: Bu hat, mevcut güzergâhını takip ederek Mithatpaşa Caddesi – Vali Hüseyin Öğütçen Bulvarı kesişimi – Dörtyol Kavşağı’ndan U dönüşü yapacak ve Mithatpaşa Caddesi üzerinden ring hat olarak çalışacak. Otobüs, Ata, Sera, Beşyol, Başak, İnciraltı, İnciraltı Park ve İnciraltı Yeni Son Durak duraklarına hizmet veremeyecek.
  • 5, 6, 7, 10, 24, 25 ve 480 numaralı hatlar: Bu hatlar mevcut güzergâhını takip ederek Mithatpaşa Caddesi – Fahrettin Altay Meydanı – Mehmetçik Bulvarı – Esentepe Son Durak hattında çalışacak. Otobüsler, Üçkuyular İskele Son Durak Alanı, Adnan Saygun Sanat Merkezi ve Hava Hastanesi duraklarına hizmet veremeyecek.
  • 510 numaralı hat: Gaziemir’e gidiş istikametinde mevcut güzergâhını takip ederek Fahrettin Altay Meydanı 9 Durağı – Meydan Kavşaktan U dönüşü – Çevre Yolu – mevcut güzergâhın devamı şeklinde hizmet verecek. Bu hattın otobüsleri, yarı maraton sona erinceye dek Fahrettin Altay Meydan 5 ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi duraklarına uğrayamayacak.
8 Eylül’de İzmir’de Maraton Var! Ulaşımda Hangi Hatlar Etkilenecek? 2

Feribot ve Tramvay Seferlerinde Düzenlemeler

İZDENİZ Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Bostanlı – Üçkuyular feribotu, 8 Eylül Pazar sabahı 08.30 – 11.00 saatleri arasında hizmet veremeyecek. Bu süre zarfında aynı hatta, 08.30’dan itibaren yarım saat arayla yolcu gemileri sefer yapacak.

Konak Tramvayı da, 8 Eylül Pazar günü düzenlenecek 12. Uluslararası 9 Eylül Yarı Maratonu nedeniyle 06.00 – 11.30 saatleri arasında çalışmayacak. Tramvay seferleri, 11.30’dan itibaren normale dönecek.

8 Eylül’de İzmir’de Maraton Var! Ulaşımda Hangi Hatlar Etkilenecek?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.