1. Haberler
  2. Yerel
  3. 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali Kapsamında Sinema Çalıştayı Düzenleniyor

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali Kapsamında Sinema Çalıştayı Düzenleniyor

featured
service

61. Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali kapsamında, Türkiye sinemasının sorunlarına ışık tutacak olan Sinema Çalıştayı, 10-12 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Çalıştay, sinema sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getirerek sinemanın yaratım, yapım ve dağıtım süreçlerine ilişkin temel sorunları tartışmayı amaçlıyor.

    “Bağımsız Sinema” Paneli Büyük İlgi Görüyor

    Çalıştay kapsamında 11 Ekim’de düzenlenecek olan “Anlatı ve Söylem Yapısı Bağlamında Türkiye’de Bağımsız Sinema” başlıklı panel, sinemaseverlerin ilgisini çekiyor. Panelin moderatörlüğünü çalıştay koordinatörü Doç. Dr. Perihan Taş Öz üstlenirken, sinemamızın önemli yönetmenlerinden Tolga Karaçelik ve Ümit Ünal panelde konuk olarak yer alacak.

    Ümit Ünal ve Tolga Karaçelik: Türk Sinemasının Önde Gelen İsimleri

    Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Ümit Ünal, 1986 yapımı “Teyzem” ile senarist olarak başladığı kariyerine sayısız başarılı film sığdırdı. “9” (2001) ile yönetmenliğe adım atan Ünal, “Sofra Sırları” (2017) ve “Aşk, Büyü vs” (2019) gibi filmlerle büyük beğeni topladı. Yönetmenin son filmi “Evcilik” ise bu yıl içinde tamamlandı.

    Bir diğer önemli isim olan Tolga Karaçelik, “Gişe Memuru” (2010) ve “Sarmaşık” (2013) ile sinemadaki özgün tarzını ortaya koydu. Karaçelik, 2018’de “Kelebekler” filmiyle ulusal ve uluslararası festivallerde büyük ödüller kazandı. Son olarak Netflix’in post-apokaliptik dram dizisi “Yakamoz S-245”in yönetmenliğini üstlendi.

    Sinema Çalıştayı’nda 9 Oturum

    Çalıştay, toplam dokuz oturumdan oluşacak ve her biri üç saat sürecek bu oturumlarda sinema filmlerinin yaratım, yapım ve dağıtım süreçlerine dair temel sorunlar ele alınacak. Telif hakları, film setlerindeki koşullar, devlet destekleri, film festivalleri, sinema salonları ve belgesel sinema gibi konular, çalıştayda masaya yatırılacak.

    Sinema Çalıştayı, 10 Ekim saat 13.00’teki açılış resepsiyonuyla başlayıp, 12 Ekim’de sonuç bildirgelerinin okunmasıyla sona erecek. Çalıştayın sonuçları, dijital ve matbu kopyalar halinde ilgili kurumlarla paylaşılacak ve Türkiye’de sinemanın kurumsallaşmasına katkı sağlaması hedeflenecek.

    Detaylı Bilgi ve Görsel İçin: 

    Batuhan Zümrüt-0532 476 13 29

    [email protected]

    61. Antalya Altın Portakal Film Festivali Kapsamında Sinema Çalıştayı Düzenleniyor
    Yorum Yap

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.