1. Haberler
  2. Sinema
  3. 61. Altın Portakal’da “Sinema Çalıştayı” Başladı

61. Altın Portakal’da “Sinema Çalıştayı” Başladı

featured
service

Türkiye sinemasının güncel sorunlarına çözüm üretmek amacıyla meslek örgütleri, akademisyenler, dernekler ve sendikaları bir araya getiren “Sinema Çalıştayı”, 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında başladı. Çalıştay, Türkiye’deki sinema dünyasının karşı karşıya olduğu sorunları derinlemesine ele alarak, sektörün geleceği için yol haritası çizmeyi hedefliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve festival idari direktörü Av. Cansel Tuncer, Sinema Çalıştayı Düzenleme Kurulu Başkanı Perihan Taş Öz, yönetmen ve senarist Aydın Sayman ve festival sanat direktörü Deniz Yavuz’un katılımıyla gerçekleştirilen açılış, sinema dünyası için önemli mesajlar içerdi.

Sorunlar ve Çözüm Önerileri Üç Gün Boyunca Masada

Açılış konuşmasını yapan Av. Cansel Tuncer, çalıştayın sinema sektörünün güncel sorunlarına çözüm arayışında önemli bir platform olduğunu belirterek, “Üç gün boyunca sizlerin bu çalıştayda gerçekleştireceği oturumlar, değerlendirmeler ve sonucunda hazırlayacağınız sonuç bildirgesini merakla, ve ilgiyle takip ediyoruz. Çünkü sizler sinema sektörümüzün güncel sorunlarını tespit ederek çözüm önerileri sunacaksınız. Bizlerde festival yönetimi olarak bu belirlemiş olduğunuz çözüm önerilerini ve sorunları ilgili kurumlara ileterek bizzat takip edeceğiz. Hep birlikte çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Somut Adımlar İçin Yol Haritası Hazırlanacak

Sinema Çalıştayı Düzenleme Kurulu Başkanı Perihan Taş Öz ise Türkiye sinemasının birikmiş sorunlarına dikkat çekerek, “Türkiye’de sinemada uzun zamandır konuşulmayan bazıları konuşulmuş olsa da gerçek muhataplar bir araya gelmediği için kendi kendine ya da biz bize konuşmaya dönüştüğü bazıların da ilgili kurumların ısrarla kulak tıkadığı, somut adım atılamamış ve bu haliyle de ne yazık ki birikmiş bir yığın sorunla karşı karşıyayız.” dedi. Çalıştayın amacının, bu sorunları alanın özneleriyle tartışmak ve somut adımlar atılabilmesi için bir yol haritası oluşturmak olduğunu vurguladı.

Öz, çalıştayın geniş katılımlı bir platform sunduğunu belirterek, “Çalıştay kapsamında 22 üniversite, 9 meslek birliği, 7 dernek, 3 sendika, çeşitli bakanlıklar ve ilgili federasyon ve vakıf temsilcileri bir araya geliyor.” dedi.

61. Altın Portakal’da “Sinema Çalıştayı” Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.