1. Haberler
  2. İstanbul
  3. 6. Tarihi Yarımada Bisiklet Turu İstanbul’da Gerçekleşti

6. Tarihi Yarımada Bisiklet Turu İstanbul’da Gerçekleşti

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen 6. Tarihi Yarımada Bisiklet Turu, hafta sonu İstanbul’un tarihi sokaklarında gerçekleştirildi. İlk kez 2021 yılında başlayan ve yoğun ilgi gören tur, geçtiğimiz yıldan bu yana yılda iki kez düzenleniyor. Fiziksel aktiviteyi teşvik etmek ve sürdürülebilir, çevreci bir şehir hayatı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğe yaklaşık 300 bisikletli katıldı.

6. Tarihi Yarımada Bisiklet Turu İstanbul’da Gerçekleşti 1

Yenikapı’dan Tarihi Yarımada’ya

Katılımcılar, Yenikapı Bisiklet Evi önünde buluşarak İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk’ün start vermesiyle birlikte pedal çevirmeye başladı. Sahil hattını takip eden bisikletçiler, Balat’a ulaştıktan sonra Tarihi Yarımada’ya doğru yöneldi. Sirkeci’den Gülhane Parkı rotasına saparak, Sultanahmet Meydanı’nı geçip Kumkapı üzerinden Yenikapı’ya geri döndüler. 19 kilometrelik bu keyifli parkur boyunca katılımcılar, Topkapı Sarayı, Mısır Çarşısı, Aziz George Katedrali, Ayasofya Camii ve Sultanahmet Camii gibi İstanbul’un dünyaca ünlü tarihi ve kültürel mekânları arasında pedal çevirmenin tadını çıkardı.

Trafiğin kapatılmadığı ancak güvenlik ekiplerinin nezaretinde gerçekleştirilen bisiklet turu, saat 10.30’da sona erdi. Etkinliğin sonunda, 6. Tarihi Yarımada Bisiklet Turu’na katılan tüm bisikletlilere anı madalyası takdim edildi.

6. Tarihi Yarımada Bisiklet Turu İstanbul’da Gerçekleşti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.