1. Haberler
  2. Yerel
  3. 31. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali Coşkuyla Başladı

31. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali Coşkuyla Başladı

service

Bu yıl 31. kez düzenlenen Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali, on binlerce Gemliklinin ve yurt dışından gelen konukların katılımıyla coşkuyla başladı. Festival, renkli kortej yürüyüşü ve İskele Meydanı’ndaki açılış seremonisi ile start aldı.

31. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali Coşkuyla Başladı 1

Festivalin açılışına Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Romanya Navodari Belediye Başkanı Florin Chelaru, Moldova Gagauzya Dizgince Belediye Başkanı Vasili Kapsamun, Giresun Belediye Başkan Vekili Mustafa Öztürk, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Gemlik İlçe Başkanı Servet Pehlivan, Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır ve birçok yerel yönetici katıldı.

Festival korteji, Gemlik Belediyesi Körfez Halk Bandosu’nun ritmi eşliğinde coşkulu bir yürüyüşle başladı. Traktörler, atlar, eşekler ve zeytin maskotlarıyla süslenen kortej, Gemlik sokaklarında büyük ilgi gördü. Yürüyüş, protokol üyelerinin İskele Meydanı’nda açılış kurdelesini kesmesiyle sona erdi. Açılış sonrası protokol, üretici stantlarını ziyaret ederek, zeytin üreticileriyle bir araya geldi. Kooperatifler ve kadın girişimci derneklerinin de stantları büyük ilgi topladı.

En Kaliteli Zeytin ve Bahçe Yarışmaları

Festival kapsamında düzenlenen “En Kaliteli Sofralık Zeytin” ve “En Güzel Bahçe” yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi. En Kaliteli Sofralık Zeytin kategorisinde birinciliği Katırlı’dan İsmail Yılancı kazanırken, En Güzel Bahçe Yarışması’nın galibi Katırlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hulisi Bayrak oldu. En Güzel Süslenen Traktör yarışmasında ise Muhammed Mete birincilik ödülünü aldı.

31. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali Coşkuyla Başladı 2

Açılış seremonisinde konuşan Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır ve Gemlik Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Fatih Ayvaz, Gemlik Zeytini’nin önemine dikkat çekerek üreticilerin taleplerini dile getirdiler. Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ise, “Gemlik sofralık zeytinin başkenti. Zeytin, barışın simgesi ve bizler zeytinin temsil ettiği bu barış için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, festivallerin dayanışma anlamı taşıdığını vurgularken, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise zeytinin insanlıktan önce var olduğunu, bu yüzden zeytinciyi sonuna kadar koruyarak zeytine sahip çıkacaklarını belirtti.

Festivalin ilk günü, Fatih Kayhan, Sinan Güngör, Kutsal Evcimen ve Oğuz Aksaç’ın sahne aldığı konserlerle coşkuyla sona erdi. İki saatten uzun süren konserlerde, festival katılımcıları eğlenceli anlar yaşadı.

31. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali Coşkuyla Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.