1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. Gemlik Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Gemlik Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

service

Türk sinemasının efsane isimlerinden Eşref Kolçak anısına düzenlenen 3. Gemlik Film Festivali, bu yıl da ödül töreniyle sona erdi. Koordinatörlüğünü Erkan Can’ın üstlendiği festivalin son günü, sinema sektörüne önemli katkılarda bulunan isimlere verilen Onur ve Emek ödülleriyle taçlandırıldı.

Festivalde, “Eşref Kolçak Onur Ödülü” Türk sinemasının usta oyuncusu Menderes Samancılar’a takdim edildi. Ödülü alırken duygularını paylaşan Samancılar, “Burada olmak ve bu ödülü almak gurur verici. Eşref Kolçak abiyle çok çalıştım. Gün gelecek, onun adına verilen ödülü alacaksın deseler, aklıma gelmezdi. Saygıyla rahmet anıyorum Eşref abiyi. Eşref Kolçak çok vicdanlıydı ama şu an vicdansızların ülkesinde yaşıyoruz. Bu cendereden halkla, emekçiyle, sanat ve sanatçıyla çıkacağız. Silkelenip ayağa kalkacağız, bize çok iş düşüyor. Yolumuz uzun ama atımız yorgun değil. Bu ödülü sokak hayvanları için alıyorum. Bana her zaman destek olan eşime teşekkür ediyorum. O olmasaydı belki burada olmazdım.” dedi. Zeytin fidanını alırken ise, “Belki büyütmek için ömrüm olmayacak ama bu ağacın gölgesinde büyüyecek çocuklar olacak elbette.” ifadelerini kullandı.

Emek Ödülleri Sinemaya Yıllarca Katkı Sunan İsimlere Verildi

Sinemaya verdikleri emeklerden dolayı ödüllendirilen diğer isimler ise Serpil Tamur, Altan Erkekli ve Şükrü Avşar oldu. “Emek Ödülü”nü alan Şükrü Avşar, sinema sevgisini şu sözlerle dile getirdi: “Herkese çok teşekkür ederim. Sinemaya katkı sunan bu festivaller çok değerli. Çok uzun yıllardır sinemacıyım ve sinemanın her dalında çalıştım. Sinemaya çivi çakan her insan benim için önemlidir. Sinema benim için tutku.”

Serpil Tamur ise “Şu anda çok duygusalım. Kelimelere dökmek çok zor geliyor. Ödülü almaktan dolayı çok mutluyum. İnsanlar sona yaklaştıkça takdir görmek çok güzel. 61 yılını bu mesleğe adamış biri olarak beni bu ödüle layık gören herkese teşekkür ederim. Benim kırmızı çizgim çocuklar. Çocuklara kıymayın, ne olur.” ifadelerini kullandı.

Altan Erkekli de ödülünü alırken şu sözlerle sahneye çıktı: “Bana emek veren başta annem olmak üzere, bende emeği olan herkes adına bu ödülü alıyorum. Bu ödül benim değil, sizin.”

Ulusal Kısa Film Yarışması’nda Kazananlar Belli Oldu

Bu yıl rekor katılımın olduğu Ulusal Kısa Film Yarışması’na 484 film başvurdu. Filmler ön jüri tarafından değerlendirilirken, finale kalan eserlerin sahipleri ödüllerini jüri başkanı Serdar Akar ve jüri üyeleri Deniz Çakır, Ercan Mehmet Erdem, Hakan Algül’den aldı.

“Kurmaca/Deneysel” kategorisinde birincilik ödülü “Eksi Bir” filmine giderken, ikincilik “Satışçının Bir Günü”, üçüncülük ise “The Surrogate Girl” filmlerine verildi. “Ulusal Belgesel” kategorisinde ise birinciliği “İyi Ölüm”, ikinciliği “Yaren”, üçüncülüğü ise “Antroposen” filmleri kazandı. “Ulusal Animasyon” kategorisinde birincilik ödülü verilmezken, ikincilik “Uzak”, üçüncülük ise “Yetim” filmlerine takdim edildi. Jüri Özel Ödülü’nü ise “Deq” ve “Kota” filmleri paylaştı.

Festivalin son gününde ödül töreninin yanı sıra Altan Erkekli’nin söyleşisi ve Menderes Samancılar’ın imza günü de gerçekleşti. Samancılar, “Yanmış Orman Kokusu” adlı kitabını imzalarken, Erkekli ise sinema kariyeri ve oyunculuk üzerine katılımcılarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Gemlik Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.