1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. Gemlik Film Festivali Eşref Kolçak Anısına Başladı

Gemlik Film Festivali Eşref Kolçak Anısına Başladı

service

Türk sinemasının unutulmaz ismi Eşref Kolçak anısına düzenlenen 3. Gemlik Film Festivali’nin açılışı, Gemlik Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Festivalin açılış töreni, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren’in konuşmasıyla Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Açılış törenine jüri başkanı Serdar Akar, jüri üyeleri Deniz Çakır, Ercan Mehmet Erdem, Hakan Algül’ün yanı sıra il meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları, meslek grupları ve çok sayıda Gemlikli sinemasever katıldı.

Gemlik Film Festivali Eşref Kolçak Anısına Başladı 1

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, konuşmasında kültür, sanat ve sinemanın önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Gemlik’in vizyonunu daha da yukarı taşıyan, değerli Gemlikli oyuncumuz Eşref Kolçak anısına düzenlediğimiz 3. Gemlik Film Festivali’nde bizlerle olan tüm kıymetli sanatçılarımıza ve Gemlikli sinemaseverlere gönülden teşekkür ediyorum. Asıl hedefimiz, önümüzdeki yıllarda festivalimizi uluslararası düzeyde bir organizasyon haline getirmek. Şimdiden gelecek festivallerimize herkesi davet ediyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere açtığı yolda, sinemanın önemini kavrayarak emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Atatürk’ün dediği gibi, ‘Sinemaya layık olduğu ehemmiyeti vermeliyiz.’”

Festivalin ilk gününde, Ceren Şahan, Hakan Haksun, Gültekin Bayır ve Arda Erdikmen’den oluşan ön jüri tarafından üç farklı kategoride belirlenen 20 finalist kısa film ile Türk sinemasının kült filmlerinden Çiçek Abbas izleyiciyle buluştu.

  1. Gemlik Film Festivali, sinemaseverleri kültür ve sanatla buluşturmayı sürdürecek.
Gemlik Film Festivali Eşref Kolçak Anısına Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.