1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. Gemlik Film Festivali Başlıyor! İşte Festival Programı

Gemlik Film Festivali Başlıyor! İşte Festival Programı

featured
service

Türk sinemasının unutulmaz ismi Eşref Kolçak anısına düzenlenen 3. Gemlik Film Festivali, 19-20 Ekim tarihlerinde Gemlik’te sinemaseverlerle buluşuyor. Gemlik Belediyesi tarafından organize edilen festivalin bu yılki programı belli oldu.

Festivalin ilk günü, 19 Ekim Cumartesi saat 16:00’da Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ve 3. Gemlik Film Festivali Jüri Başkanı, ünlü yönetmen Serdar Akar’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak. Bu açılışın ardından, jüri başkanı Serdar Akar ve jüri üyeleri Deniz Çakır, Ercan Mehmet Erdem, Hakan Algül ve Mehmet Aksın’ın katılımıyla düzenlenecek olan “Film Festivallerinin Sektöre Katkıları” başlıklı söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşi, sinema dünyasındaki festivallerin sektöre etkileri üzerine önemli tartışmalara sahne olacak.

Festival boyunca, kısa film yarışmasının finalist filmlerinin gösterimi, Türk sinemasına damga vurmuş klasik filmlerden “Çiçek Abbas” gibi unutulmaz yapımlar da izleyicilerle buluşacak. İki gün sürecek festivalde ayrıca, usta oyuncular Menderes Samancılar ve Altan Erkekli de özel etkinliklerde sinemaseverlerle bir araya gelecek.

Festivalin 2. Günü Ödüllerle Taçlanacak

Festivalin ikinci ve son günü olan 20 Ekim Pazar günü, kısa film yarışmasının finalist filmleri izleyicilerle buluşmaya devam ederken, Menderes Samancılar’ın “Yanmış Orman Kokusu” kitabı için imza etkinliği düzenlenecek. Etkinlikte, sanatçıya “Eşref Kolçak Onur Ödülü” takdim edilecek. Akşam saatlerinde ise usta oyuncu Altan Erkekli, gerçekleştireceği söyleşi sonrasında “Emek Ödülü”ne layık görülecek.

Şenay Gürler’in sunumuyla gerçekleşecek olan kapanış gecesinde, kısa film yarışmasında ödül kazananlar açıklanacak ve “Eşref Kolçak Onur Ödülü” ile “Emek Ödülleri” sahiplerine takdim edilecek.

Gemlik Film Festival Programı:

19 Ekim Cumartesi:

  • 16:00: Açılış Töreni
  • 17:00: Kısa Film Yarışması – Finalist Filmler Gösterimi 1
  • 18:30: Film Arası
  • 19:00: Kısa Film Yarışması – Finalist Filmler Gösterimi 2
  • 20:00: Söyleşi – Film Festivallerinin Sektöre Katkıları (Serdar Akar, Deniz Çakır, Ahu Türkpençe, Hakan Algül, Ercan Mehmet Erdem, Mehmet Aksın)
  • 21:00: Film Gösterimi – Çiçek Abbas

20 Ekim Pazar:

  • 15:00: Kısa Film Yarışması – Finalist Filmler Gösterimi 3
  • 17:00: Film Gösterimi – “Babamın Kanatları”
  • 19:00: İmza Etkinliği – Menderes Samancılar
  • 19:30: Söyleşi – Altan Erkekli
  • 20:00: Ödül Töreni – Kısa Film Yarışması Ödülleri, Eşref Kolçak Onur Ödülü, Emek Ödülü (Sunucu: Şenay Gürler)
Gemlik Film Festivali Başlıyor! İşte Festival Programı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.