1. Haberler
  2. Yaşam
  3. 2023 Yılında Çocuk Velayetinin Anne ve Babaya Dağılımı

2023 Yılında Çocuk Velayetinin Anne ve Babaya Dağılımı

featured
service

Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmada, “TÜİK’in evlenme ve boşanma istatistiklerine göre, 2023’te kesinleşen boşanmalarda 171.203 çocuğun velayetlerinin anne veya babaya verilme oranları yaklaşık nasıldır?” sorusu soruldu?

İşte sorunun cevabı:

2023 yılında Türkiye’de toplam 171.881 çift boşanmıştır. Bu boşanmalar sonucunda 171.203 çocuk velayet davalarına konu olmuştur. Boşanma davalarının sonucunda çocukların velayetinin genellikle annelere verilmesi, Türkiye’de velayet davalarına ilişkin yaygın bir durumdur.

Özellikle küçük yaştaki çocukların bakım ve sorumluluğunun annelere verilme eğilimi, mahkemelerin çocuğun menfaatini gözeten kararlarında önemli bir rol oynar. Yasalara göre, velayet kararı verilirken çocuğun psikolojik, fiziksel ve sosyal ihtiyaçları göz önüne alınmaktadır.

TÜİK’in verilerine göre, 2023 yılında kesinleşen boşanma davaları sonucunda çocukların büyük bir çoğunluğunun velayeti annelere verilmiştir. Bu oran %74,9 olarak açıklanmıştır. Diğer taraftan, çocukların %25,1’inin velayeti ise babalara verilmiştir.

Sorunun doğru cevabı %74,9 anne – %25,1 baba oranıdır.

2023 Yılında Çocuk Velayetinin Anne ve Babaya Dağılımı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.