1. Haberler
  2. Gündem
  3. 19 İlde FETÖ Operasyonu: 34 Şüpheli Gözaltında

19 İlde FETÖ Operasyonu: 34 Şüpheli Gözaltında

featured
service

FETÖ’ye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-26” operasyonunda 19 ilde gerçekleştirilen baskınlarla 34 şüpheli yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonlar, Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Aksaray, Bursa, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Kırşehir, Muğla, Tokat ve Trabzon illerinde düzenlendi.

“ByLock” kullandıkları tespit edildi

Operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin FETÖ’nün sözde “Askeri Mahrem Yapılanması” ve “Emniyet Mahrem Yapılanması” içinde aktif olarak görev aldıkları belirlendi. Şüphelilerin, ankesörlü telefonlar aracılığıyla haberleştikleri ve örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullandıkları tespit edildi. Ayrıca, şüphelilerin daha önceki ifadelerde adlarının geçtiği ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.

19 İlde FETÖ Operasyonu: 34 Şüpheli Gözaltında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.