1. Haberler
  2. Gündem
  3. 19 İlde Dev Operasyon: 65 Şüpheli Yakalandı

19 İlde Dev Operasyon: 65 Şüpheli Yakalandı

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 19 ilde “Nitelikli Dolandırıcılık ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği” suçlarına yönelik gerçekleştirilen “SİBERGÖZ-48” operasyonlarında 11 milyar 400 milyon TL işlem hacmi bulunan 65 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanlara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, “Onlara göz açtırmayacağız. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında” dedi.

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlıkları tarafından düzenlenen operasyonlar, Trabzon ve Aydın merkezli olmak üzere Adana, Ankara, Batman, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Mardin, Mersin, Sivas, İstanbul, Iğdır, Giresun, Kastamonu, Muğla, Van ve Zonguldak illerinde gerçekleştirildi.

Trabzon: KOM Daire Başkanlığı’nın desteğiyle Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucu, Trabzon merkezli Adana, Ankara, Batman, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Mardin, Mersin ve Sivas illerinde düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya uygulaması üzerinden “Kısa Vadede Yüksek Kazanç” vaadiyle vatandaşları dolandıran 33 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucunda çok sayıda bilgisayar, telefon, SIM kart, taşınabilir bellek, banka/kredi kartı ve soğuk kripto cüzdanı ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren Jandarma ekiplerine teşekkür ederek, “Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.

Aydın: Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucu, Aydın merkezli İstanbul, Iğdır ve Mardin illerinde düzenlenen operasyonlarda, sahte hesaplarla arkadaşlık kurup, kişisel bilgileri kullanarak sahte dava, uzlaşma ve icra evrakları düzenleyen ve bu evrakları avukat kimlik bilgileriyle birlikte vatandaşlara gönderip, “Avukatlık Bedeli, Dava Kapama Bedeli veya Uzlaşma Bedeli” adı altında dolandırıcılık yapan 9 şüpheli yakalandı.

Adana, Ankara, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Mersin, Muğla, Van ve Zonguldak illerinde düzenlenen operasyonlarda, çocuklara ait cinsel içerikli fotoğraf ve videoları bilgisayarlarına depolayan ve bu materyalleri paylaşarak “Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği” suçunu işleyen 23 şüpheli yakalandı.

19 İlde Dev Operasyon: 65 Şüpheli Yakalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.