1. Haberler
  2. Gündem
  3. 17 İlde FETÖ Operasyonu: 39 Şüpheli Yakalandı

17 İlde FETÖ Operasyonu: 39 Şüpheli Yakalandı

featured
service

FETÖ terör örgütüne yönelik ülke genelinde gerçekleştirilen operasyonlar devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Kıskaç-27” operasyonu ile 17 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendiğini ve 39 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın koordinasyonu ile İl Emniyet Müdürlükleri’ne bağlı TEM ve KOM şube müdürlükleri, Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak’ta operasyonlar gerçekleştirdi.

17 İlde FETÖ Operasyonu: 39 Şüpheli Yakalandı 1

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin FETÖ’nün sözde “Askeri Mahrem Yapılanması, Emniyet Mahrem Yapılanması, Güncel Yapılanması ve Finans Yapılanması” içinde faaliyet yürüttükleri, örgüt içi iletişimi sağlamak için ankesörlü telefonları kullandıkları ve örgütün kripto haberleşme programı olan ByLock’u kullandıkları belirlendi. Şüpheliler hakkında ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi.

Ayrıca operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyalde ele geçirildi.

17 İlde FETÖ Operasyonu: 39 Şüpheli Yakalandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.