1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. 14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Yazarlar Okurla Buluşuyor

14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Yazarlar Okurla Buluşuyor

featured
service

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı, edebiyat ve düşünce dünyasının önemli isimlerini okurlarla buluşturmaya devam ediyor. Fuar kapsamında eğitimci-yazar Halit Ertuğrul, gençlerle bir araya geldi.

Karamürsel Alp Salonu’nda gerçekleşen “Aile ve Gençlik Eğitimi” başlıklı söyleşisinde Halit Ertuğrul, hayatından örnekler vererek öğretmenlik kariyeri boyunca gençlerle nasıl güçlü bağlar kurduğunu anlattı. Ailelerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Ertuğrul, şu sözleriyle dikkat çekti:

“Gençler sevilmek ve değer görmek istiyor. İnsan kimi severse onun sözünü dinler. İnsan sevildiğini, önemsendiğini, değer verildiğini görmek ister. Parayı pulu, işi bırakın ne kadar hata yaparsa yapsın çocuklarınıza sevgiyi verin. Mutlaka tesir edecektir.”

14. Kocaeli Kitap Fuarı'nda Yazarlar Okurla Buluşuyor 1

Ertuğrul, ailelere önemli tavsiyelerde bulunarak, kötü insan olmadığını, kötülüklere sürüklenen insanlar olduğunu belirtti. Söyleşisinde, “Nasıl bir evlat yetiştirmek istiyorsanız siz önce onu yaşayın ve örnek olun. Bütün olumsuzluklara rağmen evlatlarınıza dua edin. Anne duasının önünde hiçbir engel yoktur” sözleriyle de ebeveynlere rehberlik etti.

Aynı gün, Ahmet Murat Özel “Kalemin Vaadi, Kağıdın Sınırı” başlıklı söyleşisinde edebiyatseverlerle buluşurken, Mehmet Ali Çatal ve Balküpü “Sosyal Medya ve İnsan” söyleşileriyle okurlarıyla bir araya geldi. Fuar boyunca gerçekleşen etkinlikler yoğun ilgiyle karşılandı.

14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Yazarlar Okurla Buluşuyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.