1. Haberler
  2. Yerel
  3. 14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Yazarlar Kitapseverlerle Buluştu

14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Yazarlar Kitapseverlerle Buluştu

featured
service

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı, “Savaşın ve Acının Edebiyatı” temasıyla Kocaeli Kongre Merkezi’nde yoğun ilgiyle devam ediyor. Fuarda düzenlenen söyleşiler kapsamında yazarlar Mehmet Rıza Ayaz, Çiğdem Zülfikar, Erdal Kara ve Umut Dinçşahin, Süleyman Paşa Salonu’nda kitapseverlerle bir araya geldi.

Eğitim Gerçek Bir İhtiyaçtır

Yazar Mehmet Rıza Ayaz, “Çocuk Yaşta Evlilik ve Eğitimin Önemi” başlıklı söyleşisinde eğitimin önemine vurgu yaptı. Ayaz, “İnsanı Allah beyin olarak çok büyük bir kapasite ile yaratmıştır. Beynimizi bilgi ile doğru ile her gün daha anlamlı şeylerle doldurmamız lazım. İnsanın kalbi ve beyni boşluğu kabul etmez. Eğer boşluk olursa orada başarısızlık gelir. İnsan öğrenmeye ve gelişmeye otomatik olarak yaratılmış ve bizim DNA yapımız buna göre programlanmıştır. Eğitim gerçek bir ihtiyaçtır. Hayatta gıda gibi barınma gibi eğitim de çok önemlidir. Bir insanın, bir milletin ve bir devletin güçlü olabilmesi için iyi bir eğitim, iyi bir öğretim görmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Zihnin Gücü ve Konsantrasyon

Araştırmacı yazar Çiğdem Zülfikar ise zihinsel kapasitelerin farklı yaşlarda farklı biçimlerde ortaya çıktığını belirtti. Zülfikar, “O yüzden kendini tanımak ve yönetmek konusunda ‘adanmak’ anahtarlardan bir tanesidir. Bir kişi düşünce kalıplarını değiştirdiği müddetçe hayatını değiştirebilir. Çevresel koşulları her zaman değiştiremezsin ama zihnimize bir bekçi ve filtre koyarak zihnimizi kontrol edebiliriz” şeklinde konuştu.

“Kıyaya Vuran Öykü” Kısa Filmi Gösterildi

Yazar Erdal Kara, savaş ve savaşın çocuklar üzerindeki etkileri üzerine yaptığı konuşmasının ardından, kendisine ait “Kıyaya Vuran Öykü” adlı kısa filmin gösterimini gerçekleştirdi. Gösterim sonrası Kara, katılımcılarla birlikte film üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Elveda Yorgunluk Söyleşisi

Yazar Umut Dinçşahin, “Elveda Yorgunluk” adlı söyleşisinde yorgunluğun giderilmesi ve bu bağlamdaki çeşitli konular üzerine sunum yaptı. Dinçşahin’in söyleşisi de katılımcılar tarafından büyük ilgiyle takip edildi.

Kocaeli Kitap Fuarı, her yaştan kitapseveri yazarlarla buluşturmaya ve edebiyatın farklı yönlerini tartışmaya devam ediyor.

14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Yazarlar Kitapseverlerle Buluştu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.