1. Haberler
  2. Gündem
  3. 12 İlde “GÜRZ-13” Operasyonu: 33 Şüpheli Yakalandı

12 İlde “GÜRZ-13” Operasyonu: 33 Şüpheli Yakalandı

featured
service

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı’nın koordinasyonunda düzenlenen “GÜRZ-13” operasyonunda, 12 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda 33 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile operasyonun detaylarını paylaştı. Operasyonlar Antalya, Batman, Gaziantep, Edirne, Elazığ, Erzincan, Hakkari, İstanbul, Mersin, Muğla, Şanlıurfa ve Van illerinde, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince yürütüldü. Şüphelilerin, geçmişte Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) içerisinde faaliyet gösterdikleri, örgütün propagandasını yaptıkları ve yasa dışı yollardan yurt dışına kaçma girişiminde bulundukları belirlendi.

Ayrıca, bazı şüphelilerin kanunsuz gösterilere katıldıkları, molotofkokteyli ile saldırı düzenledikleri ve kundaklama eylemleri gerçekleştirdikleri tespit edildi. Haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişilerin de aralarında bulunduğu bu 33 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi.

12 İlde “GÜRZ-13” Operasyonu: 33 Şüpheli Yakalandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.