1. Haberler
  2. Gündem
  3. Zeydan Karalar: “Bizi havaalansız bırakacak mısınız?”

Zeydan Karalar: “Bizi havaalansız bırakacak mısınız?”

featured
service

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın yolcu uçuşlarına kapatılacağına dair söylentiler üzerine, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, havalimanı önünde milletvekillerinin ve halkın katıldığı bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Karalar, Şakirpaşa Havalimanı’nın önemini vurgulayarak Adana halkının havalimanının kapatılmasını istemediğini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana Havalimanı’nın kapatılmayacağına dair sözlerine atıfta bulundu. Karalar, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmayacağına inandığını ifade etti.

“Adana halkı net bir yanıt bekliyor”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Başkan Karalar’ın açıklamalarına cevap vererek, “Yalan ve yanlış bilgilerle yine algı peşindesiniz” suçlamasında bulundu. Bunun üzerine Başkan Karalar, sosyal medya üzerinden Bakan Uraloğlu’na yönelik bir paylaşım yaptı. Karalar paylaşımında, Adana halkının net bir yanıt beklediğini ve havalimanının tam kapasiteyle yolcu uçuşlarına devam edip etmeyeceğini sordu.

Başkan Zeydan Karalar’ın paylaşımı şu şekilde;

“Adana sizden demagoji değil, net bir yanıt bekliyor. Havaalanımız tam kapasiteyle yolcu uçuşuna devam edecek mi?

Komşumuz Mersin’e havaalanı yapılmasından mutluluk duyarız. Adana ve Mersin civarında 8 milyon insan yaşıyor. Trabzon ve Rize de Adana ile Mersin gibi 1 saat mesafede komşu kentler. 350 bin nüfuslu Rize’ye havaalanı yapıldı diye 850 bin nüfuslu Trabzon’un havaalanı kapatıldı mı? Kapatılmayı bırakın, Trabzon’a ikinci bir havaalanı yapımı planlanıyor.

Adana halkı soruyor: Bizi havaalansız bırakacak mısınız, bırakmayacak mısınız?”

Zeydan Karalar: “Bizi havaalansız bırakacak mısınız?”
Yorum Yap