1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Yusuf Tekin Hakkında Suç Duyurusu: Anayasaya Aykırı

Yusuf Tekin Hakkında Suç Duyurusu: Anayasaya Aykırı

featured
service

BURSA İGFA – Türkiye’deki diğer şubelerle eş zamanlı olarak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” müfredatının içeriğiyle ilgili suç duyurusunda bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mudanya Şubesi, Mudanya Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. ADD Mudanya Şube Başkanı Soyer Kazancı, “Yeni eğitim modeli açıkça Anayasa’ya aykırılık teşkil etmektedir. Bu yöndeki mücadelelerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni Kabul Etmiyoruz”

Yönetim kurulu ve dernek üyelerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında konuşan ADD Mudanya Şube Başkanı Soyer Kazancı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni kabul etmediklerini dile getirerek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Kazancı, söz konusu eğitim programının ‘sadeleştirme’ düşünülerek geliştirildiğini, ancak ‘sadeleştirmekten’ kastın bilimsel olmaktan uzaklaşmak, laiklik kavramından tamamen arınmak, birlik ve eşitlik ilkesinden vazgeçmek anlamına geldiğini belirtti.

Kazancı, bilim, kültür, sanat ve felsefe derslerinin yerine ‘din ağırlıklı’ düzenlemeleri yürürlüğe koyan Bakan Tekin hakkında 20 Haziran 2024 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundukları ifade etti.

“Anayasa’ya Aykırılık Teşkil Ediyor”

24 Haziran’da da Danıştay’a ‘yürütmenin durdurulması’ yönünde dava açıldığını belirten Kazancı, “Bugün de ADD şubeleri olarak Genel Merkezin onayı ile eş zamanlı Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunun yapılması gereği hasıl olmuştur. Yeni eğitim modeli açıkça Anayasa’ya aykırılık teşkil etmektedir. Bu yöndeki mücadelelerimize devam edeceğiz” dedi.

Yusuf Tekin Hakkında Suç Duyurusu: Anayasaya Aykırı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.