1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. “Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü” İçin Başvurular Başladı

“Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü” İçin Başvurular Başladı

featured
service

Nilüfer Belediyesi’nin, merhum gazeteci-yazar Yılmaz Akkılıç’ın adını yaşatmak ve Bursa’nın doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerine yönelik araştırmaları teşvik etmek amacıyla düzenlediği “Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü” süreci başladı. Yarışmaya son başvuru tarihi ise 2 Ocak 2025 olarak belirlendi.

Nilüfer Belediyesi, Akkılıç ailesi, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Bursa Gazeteciler Sosyal Hizmetler ve Emeklilik Vakfı iş birliğiyle düzenlenen ödül yarışması, üç farklı kategoride gerçekleştirilecek. Yarışmada Bursa’nın doğal ve kültürel varlıkları ile tarihsel, fiziksel, sosyal ve ekonomik süreçlerini ele alan çalışmalar değerlendirilecek. Birinci kategori, üniversitelerin doktora programlarında kabul edilmiş tezleri, ikinci kategori yüksek lisans programlarında kabul edilmiş tezleri ve üçüncü kategori ise akademi dışı alanlarda yapılmış çalışmaları kapsayacak.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Başvurular, araştırma eserlerinin son teslim tarihi olan 2 Ocak 2025’e kadar şahsen ya da posta yoluyla yapılabilecek. Seçici kurul tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda dereceye giren eserler, 29 Nisan 2025’te düzenlenecek törenle ödüllendirilecek. Her kategorinin birincisi, 15 bin TL para ödülünün yanı sıra, araştırmalarının kitap olarak basılmasıyla onurlandırılacak.

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü Şartnamesi için TIKLAYIN.

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü Başvuru Formu için TIKLAYIN.

“Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü” İçin Başvurular Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.