1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yeşilöz Köyü Çocuklarının Hayali Gerçek Oldu

Yeşilöz Köyü Çocuklarının Hayali Gerçek Oldu

service

Amasya’nın Yeşilöz Köyü’nde yaz tatillerini geçiren çocuklar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un talimatıyla yapılan parka kavuştu. Her gün parkın kurulumunu takip eden çocuklar, “Murat amcaya teşekkür ederiz.” derken, Bakan Kurum ise çocuklara, “Siz yeter ki isteyin, biz yaparız.” mesajını iletti.

Yaz tatillerini Yeşilöz Köyü’nde geçiren bir grup çocuk, köyde güvenle oynayabilecekleri bir park yapılması için pankartlarla “Park isteriz” sloganı atarak yürüyüş düzenledi. Bu sevimli yürüyüş, köy sakini Satılmış Beydeş tarafından sosyal medyada paylaşılınca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Bakan Murat Kurum’un talimatıyla köyde alan belirlendi, zemin hazırlandı ve oyun grupları monte edildi. Çocuklar, parkın yapım aşamasını her gün heyecanla izledi. Yeşilöz Köyü’nün minikleri, beş gün içinde “Yeşilöz Köyü Çocuk Oyun Alanı”na kavuştu.

Yeşilöz Köyü Çocuklarının Hayali Gerçek Oldu 1

“Bakan Kurum Amcamıza Çok Teşekkür Ediyorum”

Seslerini duyurmak için yürüyüş yapanlardan biri olan Rüya Evis, her gün park alanına gelip çalışmaları takip etti. Küçük Rüya, yürüyüşün bu kadar hızlı bir şekilde sonuçlanacağını düşünmediğini belirterek, sevincini “Bakan Kurum amcamıza çok teşekkür ediyorum.” sözleriyle dile getirdi.

“Gözlerinizdeki Işıltınız Hiç Sönmesin”

Bakan Murat Kurum ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çocuklara seslendi. Bakan Kurum, “Gözlerinizdeki ışıltı hiç sönmesin. Yüzünüzden mutluluk eksik olmasın. Siz yeter ki isteyin, biz yaparız.” mesajını paylaştı.

İller Bankası Samsun Bölge Müdürü Afşin Çakır, parkın kurulumunu beş gün içinde tamamladıklarını anlattı. Çakır, “Çocuklarımız bir an önce oyun alanına kavuşsun diye çok hızlı bir çalışma yürüttük.” dedi.

Amasya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Osman Tok ise vatandaşların talepleri doğrultusunda parka spor aletleri de kurduklarını söyledi.

“Bakanım Çocuklarımın Sesini Duydu”

Rüya’nın babaannesi Nevin Evis, torunun heyecanını şu sözlerle dile getirdi: “Beton döküldü. Oyun alanları geldi, Rüya hepsini her gün takip etti. Bakanımız Murat Kurum, sözünde durup beş gün içinde bu parkı burada yaptırdı. Tamamlanınca o da biz de çok mutlu olduk. Etrafı tellerle çevrili ve güvenli. Gözümüz arkada kalmayacak. Burada güvenli şekilde oynayacaklar.”

“Bakanımız Köyümüzün Kalbini Kazandı”

Çocukların yürüyüş görüntülerini paylaşan Satılmış Beydeş, sürecin bu kadar hızlı tamamlanacağını düşünmediğini belirterek, “Önce çocuklar kavga ediyor sandık. Dışarı çıktık, çocukların gösteri yaptığını görünce hoşuma gitti. Görüntülerini çekip paylaştım. Bakanımız da görmüş. Çok teşekkür ediyoruz kendisine. Çocuklarımıza bir eğlence yeri yaptı. Köyümüzün kalbini kazandı. Park çok güzel, bizim için de çok iyi oldu. Videoyu çekerken bu kadar ses getireceğini düşünmemiştim. Çok kısa sürede yayıldı.” dedi.

“Bir Hafta İçinde Yapılmasını Hayal Bile Edemiyorduk”

Köyün gençlerinden Busenur Şadan, çocuk parkının yanında spor aletlerinin de getirilmesinden memnun olduğunu ifade ederek, “Bir hafta içinde yapılmasını hayal bile edemiyorduk. Çok şaşırdık ve mutlu olduk. Devletimizin varlığını yanımızda sonuna kadar hissettik.” şeklinde konuştu.

Yeşilöz Köyü Çocuklarının Hayali Gerçek Oldu
Yorum Yap