1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yerli ve Milli Vagon Altay Tankını Taşıyacak

Yerli ve Milli Vagon Altay Tankını Taşıyacak

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yerli ve milli imkanlarla geliştirilen UAIS Tipi Askeri Araç Taşıma Vagonu Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, “Projedeki önceliğimiz ekonomik ya da çok yönlü kullanıma sahip bir araç üretmekten ziyade, milli güvenlik esasları çerçevesinde TSK’nın yürüteceği operasyonların sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmesi amacıyla askeri araçların, öncelikle de ALTAY tankının taşınmasına yönelik bir vagon tasarladık.” ifadelerini kullandı.

UAIS Tipi Askeri Araç Taşıma Vagonu’nun, yurt içi operasyonlar kadar yurtdışı NATO görevlerinde de kullanılabileceğini belirten Bakan Uraloğlu, vagonun ön tasarım çalışmalarında Uluslararası Karşılıklı İşletilebilirlik bileşenleri olan TSI düzenlemelerinin dikkate alındığını hatırlattı. Uraloğlu, vagonların son testlerinin tamamlanmasının ardından 2025 yılında TSK’ya teslim edileceğini duyurdu.

Yerli ve Milli Vagon Altay Tankını Taşıyacak 1

TSK’nın 78 Araçlık İhtiyacı Yerli Vagonla Karşılanacak

Bakan Uraloğlu, UAIS tipi vagonların özellikle Altay tankı versiyon-1 ve versiyon-2’nin yanı sıra, M60T, Korkut, Samur ve Kirpi gibi yüksek dara ve geniş gabari ölçülerine sahip askeri araçları taşıyacak şekilde tasarlandığını dile getirdi. “Vagonumuzun darası 24,5 ton seviyesine kadar düşürüldü ve bu sayede TSK envanterindeki 104 askeri araçtan 78’inin taşınabilmesi mümkün hale getirildi” diyen Uraloğlu, vagonun askeri araç taşıma dönemleri dışında TCDD Taşımacılık tarafından konteyner taşımacılığında da kullanılabilecek şekilde tasarlandığını ifade etti.

TÜRASAŞ tarafından tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen UAIS Tipi Askeri Araç Taşıma Vagonu’nun prototip imalatı Sivas Bölge Müdürlüğü’nde tamamlandı. Bakan Uraloğlu, “Statik ve dinamik testlerin ardından TSI sertifikasyon sürecinin tamamlanmasıyla, TSK’nın ihtiyacı olan bu stratejik ve kritik öneme sahip vagonu yerli imkanlarla tamamlayarak, ülkemiz kaynaklarını etkili bir şekilde kullanmış olacağız” dedi.

Yerli ve Milli Vagon Altay Tankını Taşıyacak
Yorum Yap