1. Haberler
  2. Yenimahalle
  3. Yenimahalle’de Hacı Zeliha Sucu Camii Yeniden İbadete Açılıyor

Yenimahalle’de Hacı Zeliha Sucu Camii Yeniden İbadete Açılıyor

featured
service

Ankara Yenimahalle’de uzun süredir metruk halde bulunan Hacı Zeliha Sucu Camii, Vatan Vakfı’nın yürüttüğü kapsamlı yenileme çalışmaları sonucunda 19 Temmuz’da yeniden ibadete açılıyor. Törene, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra birçok önemli isim katılacak.

19 Temmuz’da Törenle Açılış

Vatan Vakfı tarafından yeniden inşa edilen Hacı Zeliha Sucu Camii, 19 Temmuz’da düzenlenecek bir törenle ibadete açılacak. Cuma Namazına müteakip, saat 13.30’da başlayacak olan törene Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar, Yenimahalle İlçe Müftülüğü yetkilileri, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar katılacak.

Aynı anda 500 kişi namaz kılabilecek

Etlik Şehir Hastanesi ve Ankara İl sağlık Müdürlüğü’nün karşısında yer alan Hacı Zeliha Sucu Camii’nin yenilenme çalışmaları kapsamında, eski yapıya ait taş duvarlar ve minare korunurken kubbe ve çatı tamamen yenilendi. Camiye ayrıca meşruta (İmam evi) ve şadırvan eklendi. Mihrap, mimber ve kürsüsü de yeniden imal edilen camii, 2 bin 697 metrekare arsa üzerinde 416 metrekare kapalı alana ve 500 metrekare ibarede uygun bir bahçeye sahip. Zemin kat ve mahfil katında aynı anda yaklaşık 500 kişinin namaz kılabileceği camide yaşlılar ve çocuklar düşünülerek yerden ısıtma yapıldı. Cami inşaatını ve 1440 metrekare peyzaj düzenlemesi kapsayan yenileme projesi, yaklaşık 13 milyon TL’ye mal oldu.

Yenimahalle’de Hacı Zeliha Sucu Camii Yeniden İbadete Açılıyor
Yorum Yap