1. Haberler
  2. Yenimahalle
  3. Yenimahalle’de Açık Hava Sinema Günleri Başladı

Yenimahalle’de Açık Hava Sinema Günleri Başladı

featured
service

Yenimahalle Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Açık Hava Sinema Günleri” başladı. Şentepe Abdurrahman Oğultürk Kapalı Pazar Yerinde gerçekleştirilen etkinlik, bu yıl da büyük ilgi gördü. İlk gösterim, Kıvanç Baruönü’nün yönetmenliğini ve Gupse Özay’ın senaristliğini üstlendiği “Lohusa” filmiyle yapıldı. Şentepeliler, film öncesinde ikram edilen patlamış mısır ve gazoz eşliğinde açık havada sinema keyfi yaşadı.

Eğlence ve Hüznü Bir Arada Yaşatan “Lohusa”

Gupse Özay, Onur Gürçay, Hazal Türesan, Esra Ruşan ve Elif Nur Kerkük gibi sevilen oyuncuların yer aldığı komedi türündeki “Lohusa” filmi, yeni çocuk sahibi olan Burcu ve Onur çiftinin ilk kırk gün boyunca başlarından geçen komik ve zorlu olayları etkileyici bir dille izleyiciye aktardı. Film, izleyicilere hem eğlenceli hem de duygusal anlar yaşattı.

17 Farklı Noktada Sinema Keyfi

Açık hava sinema gösterimleri, Şentepe Abdurrahman Oğultürk Kapalı Pazar Yerinden start aldıktan sonra, 23 Temmuz Salı günü Beştepeler Mahallesi Muhtarlık Binası Önü, 26 Temmuz Cuma günü Yakacık Kültür Merkezi, 29 Temmuz Pazartesi İlkyerleşim Mahallesi Türkmeneli Parkı, 31 Temmuz Çarşamba Serhat Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, 2 Ağustos Cuma Barış Mahallesi Abdi İpekçi İlkokulu gibi ilçenin 17 farklı noktasında 28 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Gösterim tarihleri ve düzenlenecek noktalar hakkında detaylı bilgiye Yenimahalle Belediyesi sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.

Başkan Fethi Yaşar’dan Davet

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yenimahalle’de vatandaşların kültür ve sanattan uzak kalmaması adına yıl boyunca sayısız etkinlik düzenliyoruz. Tiyatro ve sinema etkinlikleri başta olmak üzere yüzlerce etkinliği 7’den 70’e ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımız için gerçekleştiriyoruz. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz açık hava sinema gösterimlerine bu yıl Şentepe’den start verdik. İlçemizin farklı noktalarında Ağustos ayının sonuna kadar sinema gösterimlerimiz devam edecek. Tüm yurttaşlarımızı akşam serinliğinde sinema gösterimlerimize bekliyoruz” dedi.

Yenimahalle’de Açık Hava Sinema Günleri Başladı
Yorum Yap