1. Haberler
  2. Yenimahalle
  3. Yenimahalle Onkoloji Konukevi kapılarını açtı

Yenimahalle Onkoloji Konukevi kapılarını açtı

featured
service

Yenimahalle Belediyesi tarafından, Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören hasta ve hasta yakınları için hizmete açılan Zübeyde Hanım Konukevi, yenilenen yüzüyle yeniden misafirlerini ağırlamaya başladı. Bugüne kadar 300 binden fazla kişiye kapılarını açan konukevi, yapılan kapsamlı tadilatın ardından hizmetine kaldığı yerden devam ediyor.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcıları Ferudun Güngör ve Naki Demir’le birlikte, 10 yıldır yurt içi ve yurt dışından gelen hastalara otel konforunda ücretsiz hizmet veren konukevinde yürütülen yenileme çalışmalarını inceledi. Konukevi, boya badana, banyo ve tuvaletlerin yenilenmesi, zemin fayanslarının değiştirilmesi, elektrik ve su tesisatlarının elden geçirilmesi ve bahçe düzenlemesi gibi kapsamlı bir tadilattan geçirildi.

Başkan Yaşar, çalışmaların tamamlandığını belirterek, “Burada sadece Türkiye’den değil yurt dışından da tedaviye gelen yurttaşlarımız var. Yenimahalle’nin misafirperverliğini göstermek, yurttaşlarımıza zor günlerinde sıcak yuva olmaktan onur duyuyorum. İnşallah hastane sürecini de atlatıp sağlıkla evlerine dönmeleri en büyük temennimiz. Hepsine acil şifalar diliyorum” dedi.

Yenimahalle Onkoloji Konukevi kapılarını açtı 1

“Arabalarda, banklarda yatıyorlardı”

Geçmişte karşılaştığı manzaraları paylaşan Fethi Yaşar, “Tüm misafirlerimize sağlıklı bir ömür diliyorum. Maalesef kanser hastalığı ile mücadele eden hasta ve yakınları uzun süren bir tedavi süreci nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyorlar. 1963’de Yenimahalle’ye okumak için geldim. 1965’de de ticarete başladım. Tüp bayiliğim vardı. O zaman Onkoloji hastanesine tüp veriyorduk. Gördüklerim karşısında vicdanım sızlıyordu. Hastaneye tedavi olmak için Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen aileler arabaların içerisinde yatıyor, banklarda çimenlerde uzanıyordu. Bugün vatandaşımızı misafir edecek böylesine güzel bir mekanı ilçemize kazandırdığım için onur duyuyorum. 300 binden fazla hasta ve hasta yakınına konaklama hizmeti sunduk. 2014 yılında açmış olduğumuz misafirhanemiz bugün 10 yaşında. Elbette yıllar içinde tesisimizde yıpranmalar oldu ve tadilat ihtiyacı doğdu. Ekiplerimiz gece gündüz çalıştı ve yenileme işlemlerini tamamladı” diye konuştu.

Özevler Mahallesi’nde bulunan ve 200 kişi kapasiteli Zübeyde Hanım Konukevi, hasta ve yakınlarına otel konforunda ücretsiz konaklama imkanı sunmaya devam ediyor. 55 misafir odasına sahip olan konukevinde ayrıca 3 öğün ücretsiz yemek servisinin yapıldığı yemekhane, TV odası, ütü ve çamaşır yıkama odaları, rehberlik birimi, mescid ve otopark da bulunuyor.

Yenimahalle Onkoloji Konukevi kapılarını açtı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.