1. Haberler
  2. Yenimahalle
  3. Yenimahalle Belediyesi’nden Yangın Tatbikatı ve Eğitim Seferberliği

Yenimahalle Belediyesi’nden Yangın Tatbikatı ve Eğitim Seferberliği

featured
service

Yenimahalle Belediyesi, belediye emekçilerini sabotajlara karşı koruma ve yangın müdahalesi konularında bilinçlendirmek eğitim ve tatbikat düzenledi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı çalışanları için düzenlenen eğitim ve tatbikata 100’den fazla personel katıldı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen yangın tatbikatında, Arama ve Kurtarma YENAR ekipleri tarafından yangına ilk müdahale yöntemleri ve yangın türleri (A, B, C, D, F sınıfı yangınlar) hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Eğitim sonrası ekipler, çıkarılan yangını söndürme tüpüyle uygulamalı olarak söndürdü.

Yangın Türleri Anlatıldı

Sivil savunma ekipleri yangın türleri hakkında şu bilgileri paylaştı: “Katı madde yangınlarından oluşan A sınıfı yangınlara su ile söndürme ve soğutma işlemi uygulanır. B sınıfı yangınlar sıvı madde yangınlarıdır. Bu yangın türünde söndürme işlemini hızlı şekilde yaparak boğma prensibini kullanarak söndürmeliyiz. C sınıfı yangınlar gaz yangınlarından oluşur. Yangının büyümesini engellemek için öncelikle vana kapatma işlemini gerçekleştirmeliyiz. D sınıfı yangınlar ise metal yangınları olarak geçer ve çok yüksek derecelerde tutuşur. Yağ yangınları dediğimiz F sınıfı yangılar yağ maddelerinin yanması sonucu oluşmaktadır. Bu tür yangınlarda su yangını büyüteceği için kesinlikle su kullanılmamalıdır.”

Yenimahalle Belediyesi’nden Yangın Tatbikatı ve Eğitim Seferberliği
Yorum Yap