1. Haberler
  2. Yenimahalle
  3. Yenimahalle Belediyesi Yaz Festivallerine Start Verdi

Yenimahalle Belediyesi Yaz Festivallerine Start Verdi

featured
service

Yaz aylarını bir dolu festival ile taçlandıracak olan Yenimahalle Belediyesi, Sokak Lezzetleri Festivali ile start verdi. Yiyecek içecek sektöründen 23 firmanın stant kurduğu festivalde, vatandaşları Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Eşi Azize Yaşar ve Başkan Yardımcısı Ferudun Güngör yalnız bırakmadı. Festivalde vir konuşma yapan Başkan Yaşar, “Yenimahalle Cumhuriyetin ilçesidir. 2009’da göreve geldiğimde gelişmişlik sıralamasında 180’inci sırada olan ilçemiz bugün 5’inci sıraya yükseldi. İnşallah Yenimahalle’yi birinci sıraya taşıyacağız” diye konuştu.

Lezzetler Sokaklara Taştı

Festivalde pazar yerine kurulan 45 stantta midye dolma, kokoreç, tavuk pilav, köfte ekmek, hamburger, döner, macun şekeri gibi sokağa taşan birbirinden farklı lezzetler, Yenimahallelilerin beğenisine sunuldu. Kent Orkestrası sanatçısı Coşkun Koyuncu’nun konser verdiği festivalde, ziyaretçiler lezzetli ürünlerin tadına bakarken aynı zamanda Koyuncu’nun seslendirdiği şarkılarla coştu. Alanda gerçekleştirilen cam üfleme ve karikatür çizimi gösterileri de vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Çocukların da unutulmadığı festivalde, minikler boncukla balon patlatma alanında eğlencenin tadına vardı.

Yenimahalle’yi Birinci Sıraya Taşıyacağız

Yaptığı konuşmada festivallerin yaz boyu süreceğini dile getiren Fethi Yaşar, “Yenimahalle sakinlerinin sevdikleriyle birlikte huzurlu ve mutlu bir yaz geçirmeleri için her yıl çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Amacımız bu sıcak yaz akşamlarında yaşadığınız mahalleden keyif almanız. Yenimahalle kültürün, sanatın, sosyal yaşamın merkezidir. Yenimahalle Cumhuriyetin ilçesidir. 2009’da göreve geldiğimde gelişmişlik sıralamasında 180’inci sırada olan ilçemiz bugün 5’inci sıraya yükseldi. İnşallah Yenimahalle’yi birinci sıraya taşıyacağız. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Festivallerimiz çeşitli konseptlerle yaz boyu sürecek. Tüm yurttaşlarımızı bekliyorum” dedi.

Tolga Kaya ve Kent Orkestrası Sahne Alacak

Dört gün sürecek olan Sokak Lezzetleri Festivali, vatandaşları 28 Haziran Cuma Evren Çelik, 29 Haziran Cumartesi Tolga Kaya, 30 Haziran Pazar ise Pırılay Pekpak’ın Kent Orkestrası konseriyle buluşturacak. Festivaller, 2-3-4 Ağustos Ragıp Tüzün Parkı’nda 4’üncü Geleneksel Kahve Festivali, 16-17-18 Ağustos Murat Karayalçın Kent Meydanı’nda Moda ve Giyim Festivali ve 5-6 Ekim Ragıp Tüzün Parkı’nda 3’üncü Geleneksel Çiçek Festivali ile devam edecek.

Yenimahalle Belediyesi Yaz Festivallerine Start Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.