1. Haberler
  2. Yenimahalle
  3. Yenimahalle Belediyesi ve TEV İşbirliğiyle Kız Öğrenci Yurdu

Yenimahalle Belediyesi ve TEV İşbirliğiyle Kız Öğrenci Yurdu

featured
service

Yenimahalle Belediyesi, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile işbirliği içinde hayata geçirdiği kız öğrenci yurdu projesinde sona yaklaştı. Beştepe Mahallesi’nde Mart ayında temeli atılan yurt inşaatı, hızla ilerleyerek tamamlanma aşamasına geldi.

7 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olan Yenimahalle Belediyesi Türk Eğitim Vakfı Kız Öğrenci Yurdu, toplamda 325 öğrenciye barınma hizmeti sunacak. 82 odası, çalışma salonları, çok amaçlı salon, revir, yemekhane ve kütüphane ile öğrencilere çağdaş ve konforlu bir yaşam alanı sunmayı hedefliyor.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eğitimin her zaman öncelikli olduğunu vurguladı. Başkan Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak yatırım planlamalarımızda eğitimi her zaman ilk sıraya konumlandırıyoruz. Yurt bulamadığı ve ev kiraları yüksek olduğu için Anadolu’nun kızları öğrenimini yarıda bırakarak memleketine dönüyor. Eğitim sorununu çözmeden ülkemizi çağdaş yarınlara taşımanın yolu yok. Eğitim düzelmeden ülke aydınlığa çıkmaz” dedi.

Başkan Yaşar, proje sürecinde Türk Eğitim Vakfı ile yapılan işbirliğine de değinerek, “Beştepe Mahallesi’nde bulunan değerli arsayı imzaladığımız protokol kapsamında ülkemizde eğitimin gelişimine büyük katkı sunan TEV’e tahsis ettik ve yapım sürecinde de belediye olarak gereken desteği verdik. Kız yurdumuz açıldıktan sonra 325 evladımıza barınma hizmeti sunacak. İnşaat sürecinde sona yaklaşıldı. Yeni eğitim öğretim yılında çocuklarımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yenimahalle Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek eğitime gereken desteği vermeyi sürdürüyor. Başkan Yaşar, bu doğrultuda gençlere ve çocuklara yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti.

Yenimahalle Belediyesi ve TEV İşbirliğiyle Kız Öğrenci Yurdu
Yorum Yap