1. Haberler
  2. Yenimahalle
  3. Yenimahalle Belediyesi, İtalya’da İklim Değişikliği Projesi için Ara Toplantıya Katıldı

Yenimahalle Belediyesi, İtalya’da İklim Değişikliği Projesi için Ara Toplantıya Katıldı

featured
service

Yenimahalle Belediyesi, “VR4Climate to Combat Against Climate Change” projesi ile Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Eylemi-II kapsamında, sürdürülebilir ve kalıcı kurumsal yapıların güçlendirilmesini amaçlayan “Yeşil Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı”ndan hibe almaya hak kazandı. Bu önemli proje, Türkiye ve AB üye ülkelerindeki yerel yönetimlerin iklim değişikliği ve çevre alanında iş birliğini artırmayı hedefliyor.

İtalya’da Ara Toplantı

Projenin ara toplantısı, 1 Kasım 2023 tarihinde uygulamaya başlanan proje kapsamında, İtalya’nın Lecco kentinde gerçekleştirildi. Toplantıya Yenimahalle Belediyesi, Buca Belediyesi, İklim Değişikliği Politika ve Araştırmaları Derneği ve Ankara Üniversitesi’nden temsilciler katıldı. Lecco Belediye Başkanı Mauro Gattinoni ile yapılan görüşmede, Lecco Belediyesi ile Kardeş Şehir Protokolü imzalanması için adımlar atıldı.

İklim Değişikliği İçin Yenilikçi Eğitim Araçları

Proje kapsamında, Yenimahalle Belediyesi, Buca Belediyesi, Ankara Üniversitesi, İklim Değişikliği Politika ve Araştırmaları Derneği, Lecco Belediyesi ve Associazione La Nostra Famiglia ortaklığıyla “VRForest” adlı yenilikçi bir 3D VR teknoloji aracı geliştiriliyor. Bu araç, çocukların bugünün simüle edilmiş bir ormanında yürümesine ve gelecekte iklim değişikliği ile olabilecek ihtimalleri görmesine olanak tanıyacak. 12-14 yaş arası çocuklara yönelik olarak tasarlanan VRForest, onların iklim değişikliğinin etkilerini keşfetmelerini ve bu konuda bilinçlenmelerini sağlayacak.

Gelecek İçin Ortak Adımlar

Yenimahalle Belediyesi, bu proje ile hem Türkiye’de hem de Avrupa’da iklim değişikliği ile mücadelede farkındalık yaratmayı ve yerel yönetimler arasında güçlü bir iş birliği kurmayı hedefliyor. Kardeş Şehir Protokolü imzalanması ile bu iş birliği daha da pekişecek ve sürdürülebilir projelerin hayata geçirilmesine katkı sağlayacak.

Yenimahalle Belediyesi, İtalya’da İklim Değişikliği Projesi için Ara Toplantıya Katıldı
Yorum Yap