1. Haberler
  2. Yenimahalle
  3. Yenimahalle Belediyesi Dumlupınar’a bir kez daha sahip çıktı

Yenimahalle Belediyesi Dumlupınar’a bir kez daha sahip çıktı

featured
service

Kurtuluş Savaşı’nın kaderini değiştiren en önemli cephe olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin gerçekleştiği Kütahya’nın Dumlupınar ilçesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bu yıl yenilenen Dumlupınar Sosyal Tesisi ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi’nde kutladı. 2018 yılında Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan, ancak geçen yıllarda bakımsızlıktan harabeye dönen tesis, kapsamlı bir tadilatın ardından yeniden hizmete açıldı.

Yenimahalle Belediyesi Dumlupınar’a bir kez daha sahip çıktı 1

Dumlupınar Belediyesi önünde düzenlenen törenle açılışı yapılan tesise, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gülşah Deniz Atalar, Zeliha Aksaz Şahbaz, İlhan Uzgel, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Dumlupınar Belediye Başkanı Zekeriya Yılmaz, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı.

Özgür Özel: “AKP, adından mı rahatsız oldu?”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yenimahalle Belediyesi’nin Dumlupınar’a kazandırdığı tesisi ziyaret etti. Özel, tesisi ilk kez açıldığı 2018 yılında Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın dönemin MHP’li belediye başkanının talebi üzerine inşa ettiğini hatırlatarak, “1-2 yıl güzel işledi. Sonra belediye malum AKP’ye geçti. Geçince de orası artık adından mı rahatsız oldular, yapandan mı rahatsız oldular? Kaderine terk edildi. Perişan oldu, çürüdü. Bu seçimleri aldıktan sonra Zekeriya Yılmaz, bir kez daha geldi. Fethi Başkan yaptığını bir daha yaptı” dedi. Yenilenen tesisin, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlamaya hazır olduğunu belirten Özel, bu projeyi yeniden hayata geçiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür etti.

Yenimahalle Belediyesi Dumlupınar’a bir kez daha sahip çıktı 2

Fethi Yaşar: “Yenimahalle, Dumlupınar’a minnet borcunu ödedi”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, tören sırasında yaptığı konuşmada, Dumlupınar’ın Türk milletinin kaderinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. “Bu topraklar, canını ve malını ortaya koyan atalarımızın bize emanetidir” diyen Yaşar, tesisin kaderine terk edilmesinin kendisini derinden etkilediğini belirtti. Yeniden hizmete açılan tesisin, Yenimahalle için Dumlupınar’ın vatan, bayrak, ezan, bağımsızlık ve Atatürk demek olduğunu ifade eden Yaşar, “Dumlupınar, Yenimahalle’de yaşayan her hemşerim için şehitlerimiz için, ecdadımız için minnet borcunu ödeme şeklidir. Bu topraklara hizmet etmek tüm Yenimahalleliler için bir gurur vesilesidir” dedi.

Yenimahalle Belediyesi Dumlupınar’a bir kez daha sahip çıktı
Yorum Yap