1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Yeni Dönemde “Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli”

Yeni Dönemde “Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli”

featured
service

ANKARA (İGFA) – Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla başlatılan “Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli”ni genişleterek 81 ildeki 300 okulda uygulamaya koyuyor. Öğrenciler İngilizcenin yanı sıra Almanca gibi ikinci yabancı dili de öğrenme fırsatı bulacak.

Geçtiğimiz eğitim döneminde pilot uygulama olarak başlatılan “Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli”, 26 ildeki 32 okulda, 5. sınıf seviyesindeki 2 bin 999 öğrenciyle denendi. Model, öğrencilere Türkçe’nin yanı sıra artırılmış ders saatleriyle iki yabancı dili yoğun olarak öğrenme fırsatı sundu. Pilot uygulamanın başarıyla sonuçlanmasının ardından bu yıl model, 81 ilde 300 okula yaygınlaştırılıyor.

Yeni eğitim döneminde haftalık 40 ders saatine yayılan programda öğrenciler, 14 saat İngilizce ve 2 saat Almanca dersleri alacak. Geçtiğimiz yıl pilot olarak belirlenen 32 okulda başlatılan proje, bu yıl 6. sınıflarda devam ederken yeni belirlenen 5. sınıf öğrencileri de programa dahil edilecek.

Materyaller Ücretsiz Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, öğretim materyallerinin öğrenciler için ücretsiz temin edileceğini duyurdu. Modelin genişletilmesine dair yapılan değerlendirmelerde, öğretmenler, idareciler, veliler ve öğrencilerle yapılan anketler ve görüşmelerin etkili olduğu belirtildi. “Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli”, öğrencilerin hedef dile maruz kalma sürelerini artırarak dil öğrenme sürecini verimli hale getirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) doğrultusunda dört temel dil becerisinin kalıcı hale getirilmesi ve öğrencilerin dili etkili bir şekilde kullanmaları sağlanacak.

Yeni Dönemde “Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli”
Yorum Yap