1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yangına Müdahalede Nöbet Sistemi

Yangına Müdahalede Nöbet Sistemi

featured
service

Bodrum Belediyesi, yangın riski yüksek olan bölgelerde devriye, denetim ve kontrol çalışmalarını sıkılaştırarak, olası yangınlara karşı teyakkuzda. Bodrum Belediyesi envanterinde bulunan arazöz, tanker, iş makinesi gibi araçlar, yangına müdahale ekipleriyle birlikte 7/24 nöbetleşe görev yapacak.

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, artan orman yangınları sonrası denetim ve devriye çalışmalarını yoğunlaştırdı. Afet İşleri Müdürlüğü ekipleri ise orman ve itfaiye ekiplerine daha hızlı destek olabilmek için gerekli hazırlıkları yapıyor. Bodrum Belediyesi’ne ait arazöz, tanker ve iş makineleri, yangınlara anında müdahale edebilmek amacıyla 24 saat görevde olacak.

Yangına Müdahalede Nöbet Sistemi 1

“Yeşilimizin ve Yaban Hayatının Yok Olmasına Müsaade Edemeyiz”

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Türkiye genelinde artan yangınlar nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getirerek, yangınlara hızlı müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı. Mandalinci, belediye olarak olası yangınlara karşı hem Zabıta Müdürlüğü hem de Afet İşleri Müdürlüğü kapsamında titiz çalışmalar yürüttüklerini belirtti ve şu ifadelere yer verdi:

Yangına Müdahalede Nöbet Sistemi 2

“Ekiplerimiz, olası yangınlara engel olmak için sahil kenarlarında ve ormanlık alanlarda devriye yaparak ateş yakılabilecek noktaları denetliyor. Vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri anında değerlendiren ekiplerimiz, yakılan ateşleri derhal söndürtüyor ve bölgede bulunan vatandaşları ateş yakmamaları ve sigara izmaritlerini gelişi güzel atmaları konusunda uyarıyor. Bundan sonra Afet İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz de acil durumlarda hızlı hareket edebilmek için nöbetleşe çalışacak. Yeşilimizin ve yaban hayatının yok olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bizler için her canlı çok kıymetli. Bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını temenni ediyoruz. Yasak olan bölgelere girilmemesi ve her ne sebepten olursa olsun ateş yakılmaması çok önemli.”

Yangına Müdahalede Nöbet Sistemi
Yorum Yap