1. Haberler
  2. Gündem
  3. Van-Hakkari Yolunda Güzeldere Tüneli’nde Sona Yaklaşıldı

Van-Hakkari Yolunda Güzeldere Tüneli’nde Sona Yaklaşıldı

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Van ile Hakkari arasındaki yol çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Güzelsu ile Başkale arasındaki 61 kilometrelik yolun 38 kilometrelik bölümünün tamamlandığını belirten Bakan Uraloğlu, bu yol üzerindeki 3 bin 150 metre uzunluğundaki çift tüplü Güzeldere Tüneli’nde de çalışmaların hızla ilerlediğini ifade etti. Tünelin Van-Hakkari yönündeki tüpünde sona yaklaştıklarını söyleyen Uraloğlu, diğer tüpte ise yapım işlerinin devam ettiğini kaydetti.

Tünel ile Ulaşım Süresi 40 Dakikadan 6 Dakikaya Düşecek

Güzeldere Tüneli’nin tamamlanmasıyla birlikte, 32 virajdan oluşan ve normalde 40 dakikada geçilen güzergahın ulaşım süresi, tünel sayesinde yalnızca 6 dakikaya inecek. Bakan Uraloğlu, tünelin kazı destek çalışmalarının geçtiğimiz aylarda tamamlandığını hatırlatarak, şu anda nihai beton kaplama işlerinin sürdüğünü belirtti. Ayrıca, bu projenin tamamlanmasıyla birlikte yıllık toplamda 145,7 milyon lira akaryakıt ve zamandan tasarruf sağlanacağını vurguladı.

“61 Kilometrelik Yolun 38 Kilometrelik Bölümünü Tamamladık”

Van ile Hakkari arasında kuzey-güney aksı üzerinde uzanan devlet yolunun stratejik önemine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, bu yol sayesinde Esendere, Umurlu ve Üzümlü gibi sınır kapılarına ulaşım sağlanarak yurt dışı ticaretine de büyük katkı sağlandığını belirtti. Uraloğlu, “Bölgedeki ulaşım ağının güçlendirilmesi amacıyla yolun Güzelsu ile Başkale arasında kalan 61 kilometrelik kesiminde bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol çalışmalarının 38 kilometrelik bölümünü tamamladık. Kalan kısımda ise çalışmalarımız hızla devam ediyor” dedi.

“Van – Hakkari Yönündeki tüpte Sona Yaklaştık”

3 bin 150 metre uzunluğundaki çift tüplü Güzeldere Tüneli’ndeki kazı çalışmalarını da geçtiğimiz aylarda tamamladıklarını hatırlatan Bakan Uraloğlu, “Tünelimizin nihai beton kaplama çalışmalarına devam ediyoruz. Van – Hakkari yönündeki tüpte sona yaklaştık, diğer tüpte ise yapım işlerimiz devam ediyor. Bir yandan da tünel bağlantısını sağlayacak olan varyant kesiminde bölünmüş yol ve bitümlü sıcak kaplama çalışmalarını yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Karbon Salınımını 8 bin 700 Ton Azaltacağız”

Güzeldere Tüneli’nin tamamlanmasıyla 32 virajlar olarak adlandırılan ve özellikle kış aylarında ulaşımın güçlükle sağlandığı yol kesiminin terk edileceğinin altını çizen Bakan Uraloğlu, yol kotunun da 200 metre aşağı çekilerek trafiğin güvenli ve konforlu akışını tesis edeceklerini vurguladı. Uraloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tünelimiz ile güzergah 1 kilometre kısalırken, 32 virajlar ile 40 dakikada geçilen güzergahın ulaşım süresi tünelimiz sayesinde 6 dakikaya düşüyor. Bölünmüş yol konforuyla hızlı ve güvenli ulaşım sağlayacağımız proje tamamlandığında zamandan 72,2 milyon lira, akaryakıttan 73,5 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 145,7 milyon lira tasarruf sağlayacağız, karbon salınımını ise 8 bin 700 ton azaltacağız.”

Van-Hakkari Yolunda Güzeldere Tüneli’nde Sona Yaklaşıldı
Yorum Yap