1. Haberler
  2. Yerel
  3. Vahap Seçer: Biz Herkesin Belediyesiyiz, Her Canlının Yaşam Hakkına Saygı Duyuyoruz

Vahap Seçer: Biz Herkesin Belediyesiyiz, Her Canlının Yaşam Hakkına Saygı Duyuyoruz

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sokak hayvanlarının yaşatılmasını amaçlayan “Yaşamı Sahiplen, Destek Büyükşehir’den” kampanyası kapsamında düzenlenen basın toplantısında, Türkiye’nin gündemindeki ‘Sokak Hayvanları Yasası’na karşı önemli mesajlar verdi.

Seçer, yasa ile sokak hayvanlarının ‘uyutulma’ adı altında öldürülmesine zemin hazırlandığını belirterek, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu duruma karşı uzun süredir kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

“Her kesimini memnun edecek bir sonuç ortaya çıkarmamız lazım”

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Nikâh ve Etkinlik Salonu’nda düzenlenen toplantıda, çalışmanın kentteki tüm paydaşlarla birlikte yürütülmesinin önemine dikkat çekti ve şu sözleri kaydetti: “Burada temel konu; toplumun tüm kesimlerini bu çalışmaya dâhil etmek. Ben Mersin’de hayvan düşmanı hemşehrim olduğunu düşünmüyorum ama bunun yanında talihsiz bazı saldırılar sonucu zarar görmüş insanların olduğunu da biliyoruz. Yapacağımız çalışmalarla toplumun her kesimini memnun edecek bir sonuç ortaya çıkarmamız lazım.”

Vahap Seçer: Biz Herkesin Belediyesiyiz, Her Canlının Yaşam Hakkına Saygı Duyuyoruz 1

Seçer, Mersin’deki her canlının yaşam hakkına saygı duyduklarını vurgularken, belediyenin bu hassasiyeti geniş bir yelpazede ele aldığını belirtti: “Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ya da şahsım Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her zaman şunu zikrediyoruz; ‘Biz herkesin Belediyesiyiz. Biz her canlının Belediye Başkanıyız’ diyoruz. Onun için kışın kara zemheride, kar altında, Toroslar’ın eteklerinde mahsur ve yemsiz kalan yaban hayvanlarına götürüp yem bırakıyoruz. Biz herkese, toplumun her kesimine saygılıyız. Herkesi kucaklama zorunluluğumuz var.”

“20-22 bin arası sokak köpeğimiz var”

Sokak hayvanlarının sayısı ve rehabilitasyon durumu hakkında da bilgi veren Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin son 10 yılda 31 bin 496 köpeği kısırlaştırdığını ve bu köpeklerin 30 bin 571’inin alındıkları ortama geri bırakıldığını belirtti. Mersin il sınırları içerisinde kısırlaştırılmış köpek sayısının yaklaşık 16-17 bin olduğunu söyleyen Seçer, “Toplamda yaklaşık 20-22 bin arası sokak köpeğimiz var ama bunun 16-17 bini kısırlaştırılmış ve kayıt altına alınmış. Bu önemli bir rakamdır, bu değerli bir çalışmanın ürünüdür. Mersin Büyükşehir Belediyesi son 10 yılda bu anlamda çok verimli çalışmalar yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir sahiplendirme merkezleri kuruyor

Büyükşehir olarak sahiplendirme merkezleri oluşturacaklarını duyuran Seçer, Merkez Kaşlı Bakımevi, Silifke Bakımevi ve Bozyazı Bakımevi’nin her birinde bir sahiplendirme merkezi oluşturacaklarını ve yurttaşların, can dostları sahiplenmesine katkı sunacaklarını ifade ederek, “Burada vatandaşlarımızın vakit geçireceği, çay-kahve içecekleri alanlar da oluşturuyoruz. Bu merkezler haftanın her günü 09.30-12.00 ve 13.30-16.00 saatleri arasında ziyarete açık olacaktır” diye konuştu.

Sahiplendirme dijital platforma da taşındı: ‘sahiplen.mersin.bel.tr’

Sahiplendirmenin dijital platformlarda da olacağına dikkat çeken Seçer, ‘sahiplen.mersin.bel.tr’ sayfasını adres gösterdi. Sayfanın tanıtımına çok önem verdiklerine değinen Seçer, “Geniş kitlelere ulaşmak istiyoruz. Yerel ve ulusal influencerlarla gönüllü iş birliği yapıyoruz. Bu sayfaya giren yurttaşlarımız sahiplenecekleri can dostlarımızın fotoğraflarını ve özelliklerini görecekler. Hangi ırka mensup olduklarını, hangi renk olduklarını, kilosunu, boyunu öğrenerek oradan sahiplenecekleri dostları tercih etme imkanları olacak” ifadelerine yer verdi.

Vahap Seçer: Biz Herkesin Belediyesiyiz, Her Canlının Yaşam Hakkına Saygı Duyuyoruz 2

Seçer ‘yaşamı sahiplen’ dedi, Büyükşehir’in tesislerine 1’er can sahiplendi

Mersin’de bulunan bütün kurum ve kuruluşlara seslenen Seçer, “Mersin’de bulunan tüm kurum ve kuruluşlar can dostlarımızı sahiplensinler. Ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak an itibariyle tüm kurumlarımızın, iştiraklerimizin, tesislerimizin her birine en az 1 can dost sahiplenme kararını şu andan itibaren alıyorum ve bu isteğimi arkadaşlarıma buradan ulaştırıyorum” müjdesini vererek, bütün kurum ve kuruluşların bu konuda hassas olması gerektiğinin çağrısı yaptı.

Seçer’den Mersinlilere çağrı; “Amacımız onları öldürmek değil, yaşatmak olsun”

Toplumun her kesiminden kampanyaya destek olmalarını isteyen Seçer, birlik ve beraberlik içerisinde her türlü engelin aşılacağını vurgulayarak, “Herkes dahil olsun, herkes bu işin içerisinde olsun. Mersin’in her konuda olduğu gibi bu konuda da birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu Türkiye’ye gösterelim. Mersinliler bir araya gelirse aşamayacakları engel, baş edemeyecekleri sorun yok. Kentimiz huzur, kardeşlik ve insanlık kentidir. Bir arada yaşama kültürünün olduğu bir kenttir. Biz Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e, bu topraklara iyi bir yaşam sağlamak için gelmiş yurttaşlarımızın oluşturduğu bir kentte yaşıyoruz ve her geçen gün büyüyoruz” dedi. Seçer Mersinlilere çağrıda bulunarak; “Amacımız onları öldürmek değil, yaşatmak olsun. Gelin bu çalışmamıza tüm Mersinliler katkı verin. Bu sorun alanını da ortadan kaldıralım, toplumun her kesimi mutlu olsun” sözlerine yer verdi.

Merkezi hükümete iş birliği çağrısı

Seçer, basın açıklamasının ardından basın mensuplarından gelen sorulara yanıt verdi. Bir basın mensubundan gelen ‘Sokak Hayvanları Yasası’na ilişkin değerlendirme yapması talebine ilişkin konuşan Seçer, “Bu konuyla ilgili merkezi hükümetin belediyelerle yurttaşı karşı karşıya getirip ‘buyurun baş başa kalın, siz sorunu çözün’ yaklaşımı var. Bunu da doğru bulmuyorum. Bu ülke 22 yıldır 5-10 ayrı siyasi parti, siyasi görüş tarafından yönetilmedi. Tek bir siyasi irade tarafından yönetildi. 22 yıldır siz bunu niye çözmediniz? Üzücü olaylar da oldu. Bu can dostların kontrolsüz bir şekilde sokaklarda olmaları olumsuz olayları meydana getiriyor. Ama işte sorarlar, ‘22 yıldır neden gerçekten bu problemi çözmek için belediyelerle iş birliği halinde olmadınız?’ Her alanda ve her konuda olduğu gibi bu alanda da merkezi hükümet kendinden olmayan belediye anlayışı, çelişkisi ya da çekişmesi maalesef var” dedi.

Vahap Seçer: Biz Herkesin Belediyesiyiz, Her Canlının Yaşam Hakkına Saygı Duyuyoruz
Yorum Yap