1. Haberler
  2. Yerel
  3. Uşak’ta Tramvay Projesi İçin Geri Sayım Başladı

Uşak’ta Tramvay Projesi İçin Geri Sayım Başladı

featured
service

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın seçim döneminde söz verdiği tramvay projesiyle ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Şehirde toplu taşıma altyapısında köklü değişiklikler yaratması beklenen projenin, hem ekonomik hem de sosyal anlamda önemli katkılar sağlayacağını belirten Başkan Yalım, “İlk defa bir il belediyesi olarak kent ulaşımında tramvayı kullanacağız” dedi. Yalım, tramvayın 2025 yılının Ocak ayında yolcu kabul etmeye başlayacağını ifade etti.

Ulaşımda Devrim Niteliğinde Bir Adım

Tramvayın, şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltarak modern bir ulaşım alternatifi sunacağını vurgulayan Başkan Yalım, “Şehir içi ulaşımını modern bir yapıya kavuşturmayı ve toplu taşımayı daha verimli hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi. İlk hattın, kent merkezinde Yöresel Ürünler Çarşısı’ndan başlayıp, İsmetpaşa Caddesi güzergâhından Atatürk Anıtı’na kadar uzanacağını belirten Yalım, projenin ilk etabının çalışmalarının başlatıldığını da duyurdu.

Uşak'ta Tramvay Projesi İçin Geri Sayım Başladı 1

Yalım, “Söz verdiğimiz gibi tramvayımızı yeni yılın ilk ayında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu noktada özellikle trafiğin rahatlamasına da katkı sağlayacak olan tramvayımız çevre dostu bir ulaşım alternatifi olarak da değerlendirilebilir” açıklamasını yaptı.

Nostaljik Tramvay Projesi Hayata Geçiyor

Uşak Belediyesi’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı nostaljik tramvay projesi, şehre ulaşımda çağ atlatmayı amaçlıyor. Başkan Yalım, projenin tamamlanmasıyla birlikte Uşak’ın modern ve çevre dostu bir ulaşım sistemiyle tanışacağını belirtti.

Uşak’ta Tramvay Projesi İçin Geri Sayım Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.