1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ünlü İsimlerden Türk Kızılay’a Destek: “Birbirimize Candan Bağlıyız”

Ünlü İsimlerden Türk Kızılay’a Destek: “Birbirimize Candan Bağlıyız”

service

Türk Kızılay’ın başlattığı “Birbirimize Candan Bağlıyız” kan bağışı kampanyasına ünlü oyuncular da destek vermeye devam ediyor. Bu kez Açelya Akkoyun, Burak Sergen, Hakan Yılmaz ve Sevcan Yaşar’ın da aralarında bulunduğu tanınmış isimler, kan bağışında bulunarak kampanyaya katıldılar ve kan bekleyen hastalara umut olma çağrısı yaptılar. Ünlü oyuncular, 18-65 yaş arası sağlıklı her bireyi düzenli kan bağışçısı olmaya davet etti.

Türk Kızılay, 18 Bölge Kan Merkezi, 69 Kan Bağış Merkezi ve 300’den fazla mobil ve sabit ekibiyle ülke genelinde kan bağışı çalışmalarını sürdürüyor. Kızılay, her gün yaklaşık 1200 hastanenin kan ihtiyacını karşılayarak, tüm kan gruplarında yeterli stok seviyesini koruma hedefiyle çalışıyor.

Açelya Akkoyun, Atakan Özkaya, Burak Sergen, Burak Topaloğlu, Hakan Yılmaz, Sadi Celil Cengiz, Sevcan Yaşar, Sinan Albayrak ve Ufuk Özkan gibi isimler, Kızılay Kan Merkezi’ne giderek kan bağışında bulundu. Ünlü sanatçılar, “Birbirimize Candan Bağlıyız” diyerek kan bağışının önemine vurgu yaparken, bir ünite kanın üç kişinin hayatını kurtardığını hatırlattılar. Ayrıca, yalnızca 15 dakikanın hastalara umut olmak için yeterli olduğunu belirttiler.

Yaz Aylarında da Destek Sürmüştü

Geçtiğimiz yaz aylarında da Kızılay’ın kampanyasına destek veren sanatçılar, mevsimsel olarak düşen kan bağışlarına dikkat çekmişti. Didem Balçın, Gülsim Ali, Murat Aygen, İlker Aksum, Ceren ve Emir Benderlioğlu, Altan Gördüm, Hakan Meriçliler, Hüseyin Avni Danyal ve Rüştü Onur Atilla gibi oyuncuların bağışları, kamuoyunda yankı uyandırmış ve kan ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamıştı.

Kan Bağışı İçin 15 Dakika Yeterli

Türk Kızılay, Ulusal Kan Temini Projesi kapsamında, tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak kan ve kan ürünleri temini sağlıyor. 18-65 yaş arası sağlıklı vatandaşlar, en yakın Kızılay Kan Bağışı noktasına giderek kısa bir form doldurduktan sonra, doktor kontrolünde 15 dakika içinde kan bağışında bulunabiliyor. Erkekler 3 ayda bir, kadınlar ise 4 ayda bir düzenli olarak kan bağışında bulunabiliyorlar. Detaylı bilgi için www.kanver.org adresinden erişim sağlanabilir.

Ünlü İsimlerden Türk Kızılay’a Destek: “Birbirimize Candan Bağlıyız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.