1. Haberler
  2. Gündem
  3. UNESCO Miras Şehirleri Ağı’nda Muğla anlatıldı

UNESCO Miras Şehirleri Ağı’nda Muğla anlatıldı

featured
service

Şehircilik alanında kentler arasında ortak projeler ve kardeş şehir programlarıyla sinerji oluşturma, küresel gündemleri yerele ulaştırma ve yerel yönetimlerin uluslararası platformlarda temsilini sağlama misyonuyla faaliyet gösteren UCLG-MEWA, Karatay Belediyesi ev sahipliğinde UNESCO Miras Şehirleri Ağı toplantısını düzenledi.

Toplantıya telekonferans yöntemiyle katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla ilinin kültürel zenginliklerini dünyaya tanıtarak, antik medeniyetlerin merkezi olan Muğla’nın tarihi mirasını koruma ve uluslararası bağlantılarını güçlendirme amacıyla yeni bir döneme hazır olduğunu belirtti.

Başkan Aras, “UNESCO Geçici Miras listesinde bulunan kültürel miraslarımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılması çok önemli. UCLG Komitelerinin çalışmaları çok değerli ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin uygulanması için en yüksek katkıyı sağlayacağız” dedi.

UNESCO Miras Şehirleri Ağı’nda Muğla anlatıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.