1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ümit Özdağ’dan “Kayseri” açıklaması: Olayların sorumlusu yanlış Suriye politikanızdır

Ümit Özdağ’dan “Kayseri” açıklaması: Olayların sorumlusu yanlış Suriye politikanızdır

featured
service

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri’deki olaylarla ilgili muhalefeti suçlayan açıklamalarına sosyal medya hesapları üzerinden yanıt verdi. Özdağ, Erdoğan’ın açıklamalarında Zafer Partisi’ni hedef aldığını belirtti.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Erdoğan, Kayseri’deki olaylardan muhalefetin kullandığı dili sorumlu tutmuş. Diğer muhalefet partilerinin bu konuda pek konuşmadıklarını göz önünde tutarsak kastının Zafer Partisi olduğunu anlamak zor değil.

13 milyonu aşan sığınmacı/kaçağın ülkeye girmesine izin vereceksin, onlara ayrıcalıklı muamele edeceksin, ekonomik kriz derinleşirken tepkinin artacağını bilmene rağmen önlem almayacaksın ve şımarttığın Suriyeliler, Türk polisine tacizciyi vermek istemeyip direnince çileden çıkan mahalle halkının ve Kayserililerin tepkisinin nedeni Zafer Partisi’nin kullandığı dil olacak.

Zafer Partisi ilk günden bu yana ve bugün hala Kayseri’de sahada yaşanan tahrikler karşısındaki en önemli engelleyici güçtür. Ortamı itina ile hazırlarsanız elbet istismar edecek FETÖ vs. dahil iç ve dış mihraklar olacaktır.

Bakın, 3 gündür Suriye rejimi ile ilişkileri iyileştirmek için Suriye ile yeni sınır kapısı açmanız üzerine Türk tırları ve tesislerine, sizin yıllardır beslediğiniz gruplar saldırıyorlar. El Bab’daki saldırılar bununla ilgili idi. Keza sizin Suriye’de Esat ile görüşme sürecini başlatabileceğiniz açıklaması ve Gaziantep’ten kaçak Suriyelilerin geri yollanması bu saldırıları tetikledi. Bu durum bu grupların Türkiye’nin Suriye politikasını nasıl rehin aldıklarını gösteriyor.

Özetle olayların sorumlusu yanlış Suriye politikanızdır. Başka yerde aramayın.”

Ümit Özdağ’dan “Kayseri” açıklaması: Olayların sorumlusu yanlış Suriye politikanızdır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.