1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Ümit Özdağ: Öğrenciler 23 Kişilik Koğuşlarda Yatıyor

Ümit Özdağ: Öğrenciler 23 Kişilik Koğuşlarda Yatıyor

featured
service

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerinin kaldığı yurttan görüntüler içeren bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak hükümeti sert bir dille eleştirdi. Özdağ, paylaştığı videoda öğrenci yurtlarının yetersizliğini ve hükümetin bu soruna çözüm üretemediğini belirterek, “Madem Erdoğan’ın otomobillerini uçakla ABD’ye götürecek kadar parası var, üniversite öğrencilerine verilen kredileri karşılıksız bursa dönüştürmeli ve burs miktarını 10 bin Türk Lirası yapmalıdır.” dedi.

Özdağ, eğitim alanındaki dengesizliklere dikkat çekerek, “İlköğretim ve orta öğretimde 950 bine yakın, Üniversitelerde ise 350 bine yakın yabancı öğrencinin kırtasiyeden, barınmaya kadar pek çok eğitim harcamasını bedava haline getiren hatta yüz binlercesine karşılıksız burs sağlayan Erdoğan, Türk öğrencilerinin yurt sorununa, artan ulaşım ve eğitim maliyetlerine hala çözüm üretmiyor.” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilere tek kişilik yurt odası ve 10 bin TL burs vereceğiz”

Paylaşımında, İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin 23 kişilik koğuşlarda kaldığı yurt odalarının görüntüsünü paylaşan Özdağ, hükümetin öğrencilere yeterli desteği sağlamadığını belirtti. Özdağ, “Türk öğrencilerine geri ödemeli kredi burs miktarı bile “sakız” parası haline getirilmiştir. Madem Erdoğan’ın otomobillerini uçakla ABD’ye götürecek kadar parası var, üniversite öğrencilerine verilen kredileri karşılıksız bursa dönüştürmeli ve burs miktarını 10 bin Türk Lirası yapmalıdır. Tüm öğrencilere ulaşımı bedava haline getirmelidir. Kendi çocuklarını korumayan ülkelerin geleceği olmaz. Zafer Partisi olarak söz veriyoruz. Öğrencilere tek kişilik yurt odası ve 10 bin TL burs vereceğiz.”

Ümit Özdağ: Öğrenciler 23 Kişilik Koğuşlarda Yatıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.