1. Haberler
  2. Gündem
  3. Uluslararası Dünya Doktorları Ağı’ndan Lübnan İçin Acil Ateşkes Çağrısı

Uluslararası Dünya Doktorları Ağı’ndan Lübnan İçin Acil Ateşkes Çağrısı

featured
service

İsrail’in Lübnan’a yönelik artan saldırıları, bölgede derinleşen insani krizi daha da tetiklerken, Uluslararası Dünya Doktorları Ağı acil müdahale başlattı. Dünya Doktorları Derneği’nin de destek verdiği ağ, yaşanan krize dikkat çekerek, insanca yaşamın korunması, sivillerin ve sağlık altyapısının güvence altına alınması için acil ateşkes çağrısında bulundu.

Bölgedeki Kriz Derinleşiyor

İsrail ordusunun Beyrut ve Lübnan’ın güneyine yönelik saldırıları, uluslararası arenada büyük yankı uyandırdı. Özellikle sivillerin hedef alınması ve sağlık altyapısının ciddi zarar görmesi, insani yardım kuruluşlarını harekete geçirdi. Dünya Doktorları Derneği Kurucu Başkanı Hakan Bilgin, yaşanan insani kriz karşısında acil müdahale gerekliliğine işaret ederek, “Lübnan’da giderek kötüleşen insani kriz karşısında sessiz kalamayız. İsrail’in saldırıları, binlerce sivilin hayatını tehlikeye atıyor ve bu durum kabul edilemez. Uluslararası Dünya Doktorları Ağı, sahada tıbbi ve insani yardım faaliyetlerini sürdürüyor, yerinden edilen insanların temel sağlık hizmetlerine ulaşmalarını sağlamak için aralıksız çalışıyor” dedi.

Sağlık Altyapısı Çökme Tehlikesi Altında

Bilgin, saldırılar sonucunda Lübnan’ın güneyinde ciddi bir göç dalgasının yaşandığını ve bu durumun ülkedeki sağlık sistemini daha da zayıflattığını belirtti. “Dünya Doktorları Derneği olarak bir parçası olduğumuz Uluslararası Dünya Doktorları Ağı, bu ağır krize karşı sahada aktif bir şekilde çalışıyor. Örgüt, temel sağlık hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak ve ihtiyaç duyulan ilaç ve ekipman desteğini sunmak için Lübnan Sağlık Bakanlığı’yla yakın iş birliği içerisinde” ifadelerini kullanan Bilgin, bölgedeki yardım kuruluşlarının çalışmalarının büyük ölçüde aksadığını vurguladı.

Sivillerin Korunması Esas Alınmalı

İnsanca yaşama hakkına dikkat çeken Bilgin, “Çatışmalarda sivillerin korunması esastır ve tüm taraflar bu konuda sorumluluklarını yerine getirmelidir. Sağlık personelinin güvenliğini sağlamak ve insani yardım faaliyetlerinin kesintisiz devam etmesi için gereken tüm önlemlerin alınması hayati önemdedir” dedi. Lübnan’da sahada aktif rol üstlenen mobil sağlık ekiplerinin hem sağlık hizmeti sağladığını hem de psikososyal destek sunduğunu belirten Bilgin, bu çalışmaların yerel sağlık kuruluşlarıyla iş birliği içinde devam ettiğini kaydetti.

Kalıcı Bir Çözüm İçin Ateşkes Şart

Bilgin, Lübnan’daki durumun her geçen gün daha da kötüleştiğini belirterek, “Çatışmalarda sivillerin korunması esastır ve tüm taraflar bu konuda sorumluluklarını yerine getirmelidir. Sağlık personelinin güvenliğini sağlamak ve insani yardım faaliyetlerinin kesintisiz devam etmesi için gereken tüm önlemlerin alınması hayati önemdedir” dedi.

Uluslararası Dünya Doktorları Ağı’ndan Lübnan İçin Acil Ateşkes Çağrısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.