1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali Başlıyor!

Uluslararası Çankırı Tuz Festivali Başlıyor!

featured
service

Çankırı, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Çankırı Tuz Festivali’ne hazırlanıyor. 16-17-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek festival, sadece Türkiye’den değil, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlamayı hedefliyor.

Festivalin açılışında, UEFA’nın verdiği ceza nedeniyle gündeme oturan Merih Demiral’i, Başkan İsmail Hakkı Esen Tuz Musabakalarında ilk başlama vuruşunu yapması için davet etti. Başkan Esen, davetini yerel ve ulusal medya kanallarında yineleyerek, “UEFA’nın verdiği karar hepimizi, özellikle de tüm Bozkurt yürekleri çok üzdü. Verilen iki maç cezayı bizler de kızgınlıkla karşıladık. Bugün Doğu Türkistan’da, Filistin’deki soykırıma sessiz kalan Avrupa ve Dünya, Türklüğün sembolü bozkurt işareti ile bu maneviyatı taşıyan milli futbolcumuza verdiği cezadan dolayı tepkiliyiz. Biz de Merih Bey’i, bu yüzden16-17-18 Ağustos’ta esnaflarımızın da desteği ile bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Tuz Festivalimizin açılışına davet ediyoruz. İlk başlama vuruşunu onunla yapmak istiyoruz. O yüzden böyle bir çağrıda bulunduk.” dedi. Başkan Esen, Leyla Çelik’in sunduğu Bengütürk TV Hafta Sonu programında canlı yayına bağlanarak davetini milyonlar önünde tekrarladı.

Başkan Esen, festival hakkında detaylı bilgi vererek, 2022’de gerçekleştirilen ilk festivalde bir milyon ziyaretçiye ulaştıklarını belirtti. Yer Altı Tuz Şehri ile Çankırı’nın Dünya’nın en kaliteli tuzuna sahip olduğunu belirten Esen, festivale özel olarak düzenledikleri Turistik Tuz Ekspresi ile hafta sonları misafirlerini ağırlayacaklarını söyledi.

Uluslararası Çankırı Tuz Festivali Başlıyor!
Yorum Yap