1. Haberler
  2. Yerel
  3. Tuzla ve El Halil Kardeş Şehir Oldu

Tuzla ve El Halil Kardeş Şehir Oldu

featured
service

Tuzla Belediyesi ile Filistin’in El Halil Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Tuzla ve El Halil “kardeş şehir” oldu. İmza töreninde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Filistin halkına olan dayanışmalarını ve kardeşliklerini insanlık dışı soykırıma karşı sürdürmeye devam edeceklerini vurguladı.

“Tuzla ve El Halil Kardeşliği Resmileşti”

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Filistin’in El Halil Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Başkanı Tayseer Abu Sneineh ve heyetini Tuzla Belediyesi’nde ağırladı. Görüşmenin ardından iki belediye arasında “kardeş şehir” protokolü imzalandı.

“Filistin Halkının Yanındayız”

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Bingöl, El Halil Belediye Başkanı Sneineh ile Filistin halkının yaşadığı zorlukları ve mücadelelerini ele aldıklarını ifade etti. Bingöl, “Onların yanında olmanın ve destek sunmanın önemini bir kez daha kavradık” dedi.

“Kardeşlik Bağları Güçlenecek”

Bingöl, imzalanan protokolün Filistin halkıyla dayanışma ve ortak değerleri pekiştirme amacını yansıttığını söyledi. “Kardeş Şehir” protokolünün iki şehir ve halkları arasında köklü bir bağ oluşturacağını belirten Bingöl, “gelecekte hayata geçireceğimiz ortak projeler ve kültürel alışverişlerle ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Bu protokolün imzalanması ile Filistin’e ve Filistin halkına olan desteğimizi somut bir adımla pekiştirmiş olduk” ifadelerini kullandı.

Tuzla ve El Halil Kardeş Şehir Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.